Home » Eiropa, Jaunumi » Latvijas piensaimnieki no EK saņems 7,7 miljonus eiro lielu atbalstu

Latvijas piensaimnieki no EK saņems 7,7 miljonus eiro lielu atbalstu

cow_1819457b

Eiropas Komisija (EK) nolēmusi piešķirt 7,7 miljonus eiro lielu atbalstu Latvijas piena ražotājiem, liecina EK paziņojums.

Saistībā ar Krievijas embargo, EK izmaksās kompensācijas Baltijas valstu piensaimniekiem 28 miljonu eiro apmērā. Plānots, ka Igaunija saņems 6,9 miljonus eiro, Lietuva – 14,1 miljonu eiro, bet Latvijai pienāksies 7,7 miljoni eiro.

Kā norādījis ES lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Fils Hogans, EK labi apzinās situāciju, kāda izveidojusies pēc Krievijas noteiktā embargo, atzīmējot, ka redzams, ka strauji kritušās piena iepirkuma cenas, kas savukārt veicina piena nozares krīzi Baltijas valstīs. Ņemot vērā visus apstākļus, EK lēmusi piešķirt finansējumu Baltijas valstīm, tādējādi izrādot savu atbalstu piena ražotājiem.

Jāatzīmē, ka piešķirtais finansējums, kas Latvijai mērams 7,7 miljonu apmērā ir krietni mazāks kā bijušā ES lauksaimniecības un lauku attīstības komisāra Dačana Čološa solītie 20 miljoni eiro.

Kā jau ziņots, Krievija, reaģējot uz rietumvalstu noteiktajām sankcijām, 7. augustā noteica tirdzniecības aizliegumu lielākai daļai ES, ASV, Kanādas, Norvēģijas un Austrālijas augļu, dārzeņu, zivju, gaļas, piena un piena produktu izstrādājumiem.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress