Home » Jaunumi, Latvija » Ekonomikas ministre: Latvijā gāzes tirgus atvēršana nebūs viegls process

Ekonomikas ministre: Latvijā gāzes tirgus atvēršana nebūs viegls process

timthumb2

Latvijā gāzes tirgus atvēršana nebūs viegls process, tā intervijā “Rīta Panorāma” sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece – Ozola.

Ministre skaidro, ka jau no 2001. gada tika uzsākts gāzes tirgus atvēršanas process un papētot vēsturi, secināts, ka ik reizi, kad tika pieņemts lēmumus par tirgus atvēršanu, tam bija atliekošs raksturs, kas nozīmē to, ka arī 2017. gadā tas nebūs viegli.

“Pavasarī beigsies privatizācijas līgums un tā ir tā “X” stundā, kad mums jau šobrīd ar steigu ir jāpieņem vajadzīgie lēmumi, lai līdz 2017. gadam gāzes tirgus arī praktiski tiktu atvērts, lai būtu iespējama konkurence un Latvijas patērētāji varētu par pakalpojumu maksāt zemāku cenu,” sacīja Reizniece – Ozola.

Komentējot iedzīvotāju iespējamās bažas par gāzes cenu sadārdzinājumu, ministre par piemēru min Lietuvu, kurā iedzīvotāji jau var maksāt mazāk.

“Konkurences apstākļos ar piegādātāju pircējam ir vieglāk runāt. Ir izvēles iespēja, tāpēc patērētājs var kaulēties,” sacīja ministre.

Lai gāzes tirgus atvēršana notiktu veiksmīgi, paredzēts sadalīt “Latvijas gāzi” divos uzņēmumos. Viens ir gāzes tirgotājs un sadales tīklu operators, un otrs būtu pārvades un uzglabāšanas operators.

Par lielāko problēmu gāzes tirgus atvēršanā, Reizniece – Ozola min laika faktoru, vienlaikus norādot, ka politiķi saprot, ka šis ir pēdējais brīdis, lai veiktu praktiskas darbības, jo līdz 2017. gadam daudz kas vēl ir jāpaspēj.

 

 

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress