Home » Jaunumi, Krievija » Krievija civilās aviācijas projektiem iegulda 1,7 miljardus ASV dolāru

Krievija civilās aviācijas projektiem iegulda 1,7 miljardus ASV dolāru

GTK_Rossiya_Ilyushin_Il-96-300PU

Krievija nacionālajā militārās, kosmiskās un aviācijas tehnikas kompānijā “United Aircraft Corp.” (UAC) ieguldījusi papildu 1,7 miljardus ASV dolāru, vēsta ārvalstu mediji.

Šāda finansējuma piešķiršanu 27. martā apliecināja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, tiekoties ar jauno tehnoloģiju uzņēmējiem.

Ieguldījums paredzēts tieši civilās aviācijas projektiem. Investīcijas apstiprinātas, lai cīnītos ar Krievijas aviokompāniju atkarību no ārvalstu lidmašīnu ražotāju kompānijām “Boeing” un “Airbus”.

Tiek norādīts, ka papildu finansējums tika piešķirts gan tāpēc, ka sankciju “karā” Krievija nevēlas paļauties uz rietumu kompānijām, gan arī tāpēc, ka civilo un militāro lidmašīnu ražošanā jāievieš līdzsvars – pašlaik lielākoties tiek izstrādāta tikai militārā tehnika, piemēram iznīcinātāji “Sukhoi”, aizmirstot par pasažieru lidaparātiem.

Priekšroku rietumu civilajai aviācijai dod arī pašas Krievijas lidsabiedrības, izvēloties Eiropas “Airbus” un ASV “Boeing” lidaparātus, nevis Krievijā ražotos pasažieru gaisa kuģus.

UAC 2014. gadā kopumā saražoja 124 militāros lidaparātus un tikai 37 civilās lidmašīnas.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress