Home » Jaunumi, Z-Amerika » Eiropa turpinās sankciju politiku pret Krieviju, pavēsta ASV prezidents

Eiropa turpinās sankciju politiku pret Krieviju, pavēsta ASV prezidents

areEiropa turpinās sankciju politiku pret Krieviju, pavēstījis ASV prezidents Baraks Obama.

Pirmdien notiekošajā G7 sanāksmē, kurā Eiropas līderi tikās, lai apspriestu Krievijas agresiju Ukrainā, Baraks Obama izteicies, ka vēlētos pārliecināt Eiropas vadītājus saglabāt sankcijas pret Krieviju, vienlaikus atzīstot, ka pārāk maz ir darīts, lai mazinātu separātistu agresiju Austrumukrainā.

“Krievijas rīcība Ukrainā sāpina Krieviju un tās tautu,” sacīja ASV amatpersona, apliecinot, ka sankciju režīms turpināsies līdz Minskas vienošanās tiks pildīta.

Obama norādīja uz to, ka vienošanās tika atkārtoti pārkāpta, kad iepriekšējā nedēļā ar smago artilēriju tika atklāta uguns netālu no Doņeckas.

Vienlaikus Obama atzīst, ka sankcijas ir darījušas pārāk maz, lai novērstu Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīcību un Krievijas agresiju Ukrainā.

“Galu galā tas būt jautājums Putinam. Viņam ir jāpieņem lēmums, vai turpināt nodarīt ļaunumu valsts ekonomikai un turpināt Krievijas izolāciju, lai sasniegtu savu mērķi atjaunot slavu padomju impēriju. Vai arī viņš atzīst, ka Krievijas diženums nav atkarīgs no citu valstu suverenitātes pārkāpumiem,” sacīja Obama.

Jau vēstīts, ka ņemot vērā kauju saasināšanos Ukrainas austrumos vairāki Eiropas Savienības (ES) līderi brīdinājuši par iespēju noteikt stingrākas sankcijas pret Krieviju. Uz to mudinājuši arī vairākas citas amatpersonas, tai skaitā Ukrainas vēstnieks ES Konstantīns Jeļisejevs.

Eiropas Savienības (ES) valstu līderi vienojušies, ka ekonomiskās sankcijas pret Krieviju būs spēkā līdz 2015.gada beigām, kad paredzēts pilnībā īstenot Minskas pamieru. ES Padomes prezidents Donalds Tusks cer, ka Eiropas valstis atbalstīs ideju par sankciju noteikšanu līdz 2015. gada beigām.

Kā zināms, ņemot vērā Krievijas agresiju Ukrainā, ES pērn noteikusi pret valsti ekonomiskās sankcijas.

Atslēgas vārdi: , , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress