Home » Āzija, Jaunumi, Latvija » Augulis Ķīnas vizītes laikā pārrunās turpmāko sadarbību transporta un loģistikas jomā

Augulis Ķīnas vizītes laikā pārrunās turpmāko sadarbību transporta un loģistikas jomā

Satiksmes ministrs Uldis Augulis darba vizītē no 11. līdz 15.jūlijam apmeklē Ķīnu. Tikšanās laikā ministrs saskaņos galējo memoranda projektu par visaptverošu Latvijas un Ķīnas sadarbību transporta un loģistikas jomā, kuru plānots parakstīt valstu vadītāju samita laikā Rīgā, novembrī. Tāpat U.Augulis tiksies ar Ķīnas transporta ministru Jangu (Yang Chuantang), kā arī dzelzceļa, transporta un aviācijas jomu pārstāvošo uzņēmumu, valsts institūciju vadību.

Satiksmes ministra U.Auguļa delegācijā vizītē Ķīnā piedalās Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, VAS “Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš, “LDz Cargo Loģistika” valdes loceklis Verners Lūsis un nacionālās aviokompānijas “airBaltic” padomes loceklis Kaspars Briškens.

Pekinā plānotas ministra Auguļa tikšanās ar vairāku Ķīnas transporta nozares uzņēmumu vadību, lai runātu par investīciju piesaisti un citām sadarbības iespējām. Tāpat plānota tikšanās ar Ķīnas Civilās aviācijas administrācijas, Ķīnas loģistikas un Iegādes Federācijas, Valsts aktīvu uzraudzības un administrēšanas komisiju un Ķīnas Nacionālās Attīstības un Reformu komisijas vadību, ar kuru plānots parafēt sadarbības memorandu par visaptverošu sadarbību transporta un loģistikas jomā. Memorandā abas puses pauž ieinteresētību sadarboties ostu, dzelzceļa un loģistikas jomā, kā arī industriālo parku izveidē un tas būs būtisks pamats turpmākai Latvijas un Ķīnas sadarbībai loģistikas un tranzīta jomā. Oficiāli parafēto memorandu plānots parakstīt 16+1 formāta valsts vadītāju sanāksmes laikā Rīgā, šī gada novembrī. Tāpat Augulis tiksies ar Ķīnas transporta ministru Jangu (Yang Chuantang), lai diskutētu par iespējām un izaicinājumiem un veidotu kopēju vīziju par ilgtermiņa transporta un loģistikas sadarbību starp abām valstīm.

Vizītes turpinājumā 13. un 14.jūlijā paredzēta ministra delegācijas viesošanās Šanhajā un Šenžeņā. Šanhajā plānota Auguļa tikšanās ar “China Cosco Shipping group”, kas, apvienojoties kompānijām “Cosco”un “China Shipping” ir kļuvusi par lielāko konteinerpārvadātāju pasaulē.

Vizītes noslēgumā paredzēta tikšanās ar “China Merchant Group”, kas atbild par loģistikas parka izveidi “Lielais akmens” industriālajā parkā Baltkrievijā. Puses pārrunās sadarbības attīstības iespējas, kur Latvija šajā vērienīgajā loģistikas projektā piedāvās savus pakalpojumus attiecībā uz tālāku preču izplatīšanu Baltijas reģionā un Skandināvijā.

Foto: taro/ https://www.flickr.com/photos/yasuhara-soko/ https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/
Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress