Home » Baltija, Jaunumi, Lietuva » Polijas un Lietuvas enerģētiķi spriedīs par kopīgajiem stratēģiskajiem enerģētikas projektiem

Polijas un Lietuvas enerģētiķi spriedīs par kopīgajiem stratēģiskajiem enerģētikas projektiem

Šodien Varšavā tiekas Polijas un Lietuvas enerģētiķu darba grupa, lai pārrunātu abu valstu kopīgos stratēģiskos enerģētikas projektus un citus jautājumus.

Apspriežamo tematu lokā būs jautājumi, kas saistīti ar Polijas naftas koncerna «PKN Orlen» kontrolētā Mažeiķu naftas pārstrādes uzņēmuma «Orlen Lietuva» darbību, Lietuvas un Polijas gāzesvadu sistēmas starpsavienojumu (GIPL) un Baltijas valstu energosistēmu sinhronizāciju ar pārējo Eiropu.

Domājams, ka tiks spriests arī par jaunā Lietuvas un Polijas energosistēmu starpsavienojuma «LitPol Link» darbību un vēl viena starpsavienojuma izbūvi.

Paredzēts izvērtēt arī kopējo Baltijas reģiona enerģētisko situāciju, ko jūtami ietekmē Krievijas enerģētikas projekti. Polijai īpaši aktuāls ir gāzesvada «Nord Stream 2» projekts, savukārt Lietuvas pārstāvji iepazīstinās kolēģus ar iespējām ierobežot elektroenerģijas importu no Baltkrievijā topošās Astravjecas atomelektrostacijas un arī no Kaļiņingradas atomelektrostacijas.

Foto: .freeside./ https://www.flickr.com/photos/freeside/ https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress