Home » D-Amerika, Jaunumi, Latvija, Meklē sadarbību » Piena produktus varēs eksportēt uz Meksiku

Piena produktus varēs eksportēt uz Meksiku

Pārtikas un veterinārais dienests ir saskaņojis veterināro/veselības sertifikātu piena un piena produktu eksportam uz Meksiku, līdz ar to Latvijas dzīvnieku izcelsmes produktu ražotājiem ir iespēja eksportēt saražoto piena un piena produktu produkciju uz Meksiku, informē PVD.

Uzņēmumiem, kuri vēlas eksportēt dzīvnieku izcelsmes pārtikas un nepārtikas produktus, nepieciešams saņēmējvalsts noteikts un Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) apstiprināts veterinārais (veselības) sertifikāts. Lai šādu sertifikātu saņemtu, eksportētājam jāvēršas uzņēmumu uzraugošajā PVD teritoriālajā iestādē.

Ja valsts, uz kuru uzņēmējs vēlas eksportēt produkciju, nav starp tām, ar kurām sertifikāti jau saskaņoti, saņemot ieinteresētā uzņēmēja iesniegumu, PVD vēršas pie potenciālās importētājvalsts dienesta, lai saņemtu informāciju par interesējošā produkta ievešanas nosacījumiem un veterinārajām prasībām, un sekmē atbilstoša veterinārā dokumenta saskaņošanu.

Šobrīd piena un piena produktu eksportam saskaņoti sertifikāti ar 34 pasaules valstīm, dažādu sugu dzīvnieku gaļas produktu eksportam saskaņoti sertifikāti ar 13 valstīm, zvejas produktu eksportam saskaņoti sertifikāti ar 26 valstīm, bet olu produktu eksportam – ar 13 valstīm.

Papildus iepriekš saskaņotajiem veterinārajiem (veselības) sertifikātiem produktu eksportam uz trešajām valstīm, šogad Pārtikas un veterinārais dienests ir saskaņojis veterināros/veselības sertifikātus piena un piena produktu eksportam uz Irākas Kurdistānas reģionu un Apvienotajiem Arābu Emirātiem, termiski apstrādātas liellopu gaļas un gaļas produktu eksportam uz Austrāliju, zvejas produktu eksportam uz Melnkalni un dzīvnieku barībai paredzētu zivju miltu eksportam uz Moldovu.

Visaktīvāko interesi par jaunu trešo valstu tirgu apgūšanu pauž zvejas produktu un piena produktu ražotāji. Pieaug interese par putnu gaļas eksportu uz Āzijas reģionu.

Ilgstoša PVD darba rezultātā pērn izdevās saskaņot eksporta sertifikātus ar Ķīnu, tādējādi radot iespēju 12 Latvijas piena pārstrādes uzņēmumiem un 33 zvejas pārstrādes uzņēmumiem uz šo valsti eksportēt piena un zvejas produktus.

Tāpat pagājušajā gadā saskaņoti veterinārie (veselības) sertifikāti olu eksportam uz Amerikas Savienotajām Valstīm, olu un olu produktu eksportam uz Omānas Sultanātu, piena produktu eksportam uz Indiju, Turciju un Maķedoniju, zvejas produktu eksportam uz Ēģipti, Kataru, Maroku un Turciju.

Foto: mojitopt/ https://www.flickr.com/photos/67927503@N00/ https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/
Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress