Home » D-Amerika, Jaunumi » Tūkstošiem krīzes nomocītās Venecuēlas iedzīvotāju dodas iepirkt pārtiku Kolumbijā

Tūkstošiem krīzes nomocītās Venecuēlas iedzīvotāju dodas iepirkt pārtiku Kolumbijā

Tūkstošiem venecuēliešu devušies pāri valsts robežai ar Kolumbiju, lai iegādātos ēdienu un medikamentus, atsaucoties uz amatpersonu pausto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Venecuēla robežu ar Kolumbija slēdza pērnā gada augustā. Kā skaidroja Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro, tas darīts pierobežā sirojošo bandu un grupējumu dēļ. Tāpat robeža slēgta, cenšoties ierobežot kontrabandu.

Robeža atvērta uz 12 stundām, un pirmo divu stundu laikā pēc atvēršanas, to šķērsojuši aptuveni seši tūkstoši cilvēku. Saskaņā ar BBC korespondentu vēstīto lielveikali bijuši pārpildīti ar venecuēliešiem, kuri pirkuši, piemēram, rīsus, miltus un eļļu – preces, kas šobrīd viņu valstī, ierobežoto krājumu dēļ, kļuvušas dārgas.

Venecuēlu nomocījusi dziļa ekonomiskā krīze un daudzi valsts iedzīvotāji ar grūtībām spēj apgādāt savas ģimenes ar pārtiku.

Venecuēliešiem, kuri vēlas šķērsot slēgto robežu, nepieciešama īpaša atļauja, taču, kopš situācija Venecuēlā kļūst arvien sliktāka, daudzi izvēlas Kolumbijā iekļūt nelegāli.

Ziņots, ka Venecuēla cīnās ar hiperinflāciju, plašu noziedzību, korupciju, pārtikas un elektroenerģijas trūkumu. Naftas resursiem bagātā valsts nonākusi grūtībās galvenokārt naftas cenas straujā krituma dēļ. Kredītņēmējiem ir grūtības atdot aizdevumus, un Venecuēlā ir elektroenerģijas piegāžu krīze.

Foto: Julio César Mesa/ https://www.flickr.com/photos/juliocesarmesa/ https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/
Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress