Home » D-Amerika, Jaunumi » Krīze Venecuēlā: Karakasa Jamaikā maina naftu pret pārtiku

Krīze Venecuēlā: Karakasa Jamaikā maina naftu pret pārtiku

Venecuēla, cīnoties pret pārtikas preču iztrūkumu, panākusi vienošanos ar Jamaiku – abu valstu valdības vienojušas, ka mainīs naftu pret ēdienu un medicīnas precēm, ziņo “CNN Money”.
Jamaikas valdība oficiālā paziņojumā norādījusi, ka nodrošinās Venecuēlai preces un pakalpojumus četru miljonu ASV dolāru vērtībā.

“Jūs varat arī teikt, ka tā ir preču un pakalpojumu apmaiņa pret naftu,” medijam sacījis Jamaikas valsts enerģētikas kompānijas “PetroCaribe” izpilddirektors Veslijs Hags. “Tas ir jāizlemj Venecuēlai, ko tieši viņiem vajadzēs,” sacījis kompānijas vadītājs.

Neskatoties uz lielo nabadzību, Venecuēlas valdība atsakās lūgt palīdzību starptautiskajām organizācijām, piemēram, Apvienotajām Nācijām vai “Amnesty International”.

“Palīdzības pieņemšana sava ziņā būtu atzīšana, ka pie krīzes vainīga ir pašu valdība,” portālam vērtējusi “Amnesty International” Amerikas nodaļas direktore Megija Leika.

Portāls atgādina, ka arī Jamaika nav labā finansiālā stāvoklī un 2013. gadā pati lūdza Starptautiskā Valūtas fonda palīdzību.

“Viņi, iespējams, piegādā rīsus un pupiņas, lai samaksātu par naftu. Jamaika īsti nevar samaksāt valūtā, tāpēc viņi sūtīs pārtiku,” “Cnn Money” sacījis investīciju baņķieris Rass Dalens.

Venecuēlā ir smaga ekonomiskā krīze, kas novedusi pie pārtikas trūkuma un periodiskām masveida laupīšanām. Prezidents Nikolass Maduro visās problēmās vaino “ekonomisko karu”, ko esot uzsākuši uzņēmēji un valdības oponenti.

Savukārt Maduro kritiķi krīzē vaino valdības nesaimniecisko ekonomikas politiku un pārlieku lielo paļaušanos uz naftas tirdzniecību, kuras cenas ir ievērojami kritušās.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress