Home » Baltija, Eiropa, Jaunumi » IKEA pērn Baltijā iegādājies meža īpašumus par € 65 miljoniem

IKEA pērn Baltijā iegādājies meža īpašumus par € 65 miljoniem

Pasaulē lielākais mēbeļu tirgotājs – Zviedrijas uzņēmums IKEA – 2015.gadā Baltijas valstīs iegādājies 38 000 hektāru meža par aptuveni 65 miljoniem eiro, vēsta Lietuvas biznesa laikraksts «Verslo žinios».

Laikraksts atsaucas uz aģentūras «Bloomberg» citēto Zviedrijas specializēto izdevumu lauksaimniekiem un mežsaimniekiem ATL, kas norādījis, ka IKEA pērn Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Rumānijā kopumā nopircis aptuveni 72 000 hektāru meža par vismaz 1,1 miljardu Zviedrijas kronu (115 miljoniem eiro).

IKEA Lietuvas laikrakstam nav atklājis, kādu mežu platību un par kādu summu tas iegādājies un šobrīd pārvalda Lietuvā, bet Baltijas valstu statistika iegūta, atrēķinot Rumānijas rādītājus.

IKEA meitassabiedrība «IRI Investments» pērnvasar Rumānijā no privātā uzņēmuma «Greengord» iegādājās 33 600 hektārus meža, līdz ar to kļūstot par lielāko mežu īpašnieku šajā valstī. Kā vēstīja portāls «Romania Insider», šā darījuma vērtība bija 50 miljoni eiro, un tas ļauj aprēķināt, ka Baltijas valstīs šajā laikā nopirkti meži par 65 miljoniem eiro, skaidro «Verslo žinios».

ATL norāda, ka IKEA plāno turpināt mežu iepirkšanu, lai samazinātu atkarību no kokmateriālu cenu svārstībām.

Foto: mrapplegate/ https://www.flickr.com/photos/mrapplegate/ https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/
Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress