Home » Jaunumi, Latvija » Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā septembrī palielinājās par 2,8 %

Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā septembrī palielinājās par 2,8 %

2021. gada septembrī, salīdzinot ar augustu, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 2,8 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 4,1 %, eksportētajai produkcijai – par 1,6 %. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis pieauga par 0,7 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 2,4 %.

Ražotāju cenu līmeni visvairāk ietekmēja cenu pieaugums elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā; koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā (izņemot mēbeles), kā arī citur neklasificētu iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanā.

2021. gada septembrī, salīdzinot ar 2020. gada septembri, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā ir palielinājies par 21,2 %. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis ir palielinājies par 20,4 %, eksportētajai produkcijai – par 21,9 %. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas ir pieaugušas par 23,2 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 20,8 %.

Būtiskākā ietekme bija cenu pieaugumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā (izņemot mēbeles), kā arī elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā. Pazeminoša ietekme bija cenu kritumam poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress