Home » Eiropa, Latvija » ĀM valsts sekretārs piedalīsies ES Eiropas lietu ministru sanāksmē Polijā

ĀM valsts sekretārs piedalīsies ES Eiropas lietu ministru sanāksmē Polijā

28. un 29.jūlijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis piedalīsies neformālajā ES Eiropas lietu ministru sanāksmē Sopotā, Polijā, kur notiks pirmās dalībvalstu diskusijas un viedokļu apmaiņa par Eiropas Komisijas piedāvāto ES daudzgadu budžeta projektu 2014.-2020. gadam. Tā būs pirmā ES dalībvalstu sanāksme pēc Eiropas Komisijas budžeta priekšlikuma publicēšanas. Sanāksmes mērķis ir uzklausīt Komisiju un apmainīties sākotnējiem viedokļiem par jauno budžeta priekšlikumu. Sarunu sagatavošanas darbs turpināsies līdz gada beigām. Sarunas pēc būtības notiks visu 2012. gadu, bet galīgo vienošanos starp Eiropas Parlamentu un dalībvalstīm par faktisko budžeta ietvaru plānots panākt 2012. gada beigās vai 2013. gada sākumā.

Eiropas Komisija ar savu priekšlikumu ES daudzgadu budžetam nāca klajā 2011. gada 29.jūnijā. Savukārt Ministru kabineta sēdē tika apstiprināta Latvijas sākotnējā pozīcija sarunām par ES daudzgadu budžetu 2014.-2020.

Latvija sarunās par ES daudzgadu budžetu 2014.-2020. gadam īpašu uzmanību pievērš divām svarīgām prioritātēm: pietiekami liela kohēzijas finansējuma nodrošināšanai, lai Latvija ātrāk pietuvinātos ES vidējam attīstības līmenim un radītu labvēlīgus apstākļus Latvijas ekonomikas izaugsmei, un infrastruktūras attīstībai, kā arī godīgu un vienlīdzīgu konkurences nosacījumu panākšanu Latvijas lauksaimniekiem kopējā Eiropas tirgū.

Vairāk informācijas par jauno ES daudzgadu budžeta projektu un Latvijas interesēm var iegūt Ārlietu ministrijas speciāli izveidotā mājas lapas sadaļāhttp://www.am.gov.lv/lv/eu/daudzgadu-budzets.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress