Home » Jaunumi, Latvija » LIAA notikumu kalendārs laika posmā no 2011.gada 3. līdz 9. oktobrim

LIAA notikumu kalendārs laika posmā no 2011.gada 3. līdz 9. oktobrim

Otrdien, 4.oktobrī Rīgā, uzņēmumā SIA ‘’Livonia Print’’ (Ventspils ielā 50) turpināsies LIAA rīkotās skolēnu vizītes Latvijas uzņēmumos, lai iepazīstinātu skolēnus ar inovatīviem, veiksmīgiem Latvijas uzņēmumiem ne vien no teorētiskās, bet arī no praktiskās puses.
Latvijas skolu audzēkņi, kuru mācību programmās iekļauta ekonomika un biznesa pamati trešdien, 5.oktobrī viesosies SIA “Zīglera Mašīnbūve” (Daugavpilī, Spaļu ielā 3), bet piektdien, 7.oktobrī AS ‘’Grindeks’’ (Rīgā, Krustpils ielā 53). Latvijas inovatīvo uzņēmumu apmeklējumu turpināsies visu oktobri. Pasākums tiek īstenots inovatīvas uzņēmējdarbības Motivācijas programmas ietvaros.

Trešdien, 5.oktobrī Rīgā, LIAA 2.stāva zālē ( Pērses ielā 2) notiks bezmaksas seminārs “ES atbalsta programmas uzņēmumu izaugsmei”

Seminārā uzņēmējiem tiks sniegta plaša informācija par iespējām, ko piedāvā Eiropas Savienības finansētās atbalsta  programmas uzņēmuma izaugsmei. Seminārā uzņēmēji tiks informēti par ES galveno instrumentu pētniecības un tehnoloģiju attīstībai, starptautiskiem sadarbības projektiem inovatīvu ideju un videi draudzīgu inovatīvu produktu īstenošanai, MVU pētniecības programmu, arī par atjaunojamās enerģijas un jaunu enerģijas avotu plašāku izmantojumu, un citām programmām.
Semināru rīko LIAA sadarbībā ar Eiropas Komisiju.
Trešdien, 5.oktobrī Londonā ( Apvienotā Karalistē) notiks vienas dienas Latvijas uzņēmēju tirdzniecības misija veselības tūrisma jomā.

Tirdzniecības misijas mērķis ir veidot kontaktus ar iespējamiem sadarbības partneriem pacientu piesaistei un iepazīties ar Lielbritānijas medicīnas pakalpojumu tirgu. Tajā piedalīsies 12 kompānijas no Latvijas. Uzņēmējiem paredzētas tikšanās ar potenciālajiem biznesa partneriem tūrismā un apdrošināšanas jomā, kā arī lielāko ārstniecības klīnuku apmeklējumi.

Tirdzniecības misiju organizē LIAA sadarbībā ar ārējo ekonomisko pārstāvniecību Apvienotajā Karalistē.

Trešdien, 5.oktobrī Ogrē ,Ogres 1.vidusskolā (Zinību ielā 3) piestās LIAA Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programmas ietvaros izveidotā mobilā ekspozīcija „Inovācijas busiņš”.
Skolēniem būs iespēja apskatīt interaktīvo, ceļojošo izstādi, kur pieredzējuši eksperti stāstīs par dabaszinātņu praktisko pielietojumu un inovatīvas uzņēmējdarbības attīstīšanas iespējām. Ekspozīcijas mērķis ir ieinteresēt un iedrošināt radošu, inovatīvu risinājumu meklējumiem jebkurā dzīves jomā, bet īpaši – uzņēmējdarbībā.
Ceturtdien, 6.oktobrī Rīgā, Latvijas Tehnoloģiskajā centrā (Aizkraukles ielā 21) notiks praktisks seminārs „Inovācijas menedžmenta novērtējums uzņēmumā”.

Semināra laikā interesenti varēs iepazīties ar uzņēmuma inovācijas menedžmenta novērtēšanas metodēm, kā arī veikt sava uzņēmuma inovācijas menedžmenta novērtējumu pēc IMP³rove metodikas.

Semināru rīko Latvijas Tehnoloģiskais centrs sadarbībā LIAA.
Ceturtdien, 6.oktobrī Rīgā, viesnīcā „TALLINK HOTEL” konferenču zāle „Terra” (Elizabetes ielā 24) notiks bezmaksas seminārs „Konsultācijas un risinājumi eksportspējas veicināšanai” projekta „Izrāviens 2011” ietvaros.

Eksportspējas celšanas seminārā tiks stāstīts par Latvijas makroekonomikas tendencēs: kās jāzina eksportētājiem, dalībnieki tiks iepazīstināti ar finanšu atbalsta instrumentiem eksporta darījumos, par tehnoloģijām, kas spēj iedot paātrinājumu biznesam, kā arī par DIY Marketingu.
Semināru rīko Lattelecom sadarbībā ar LIAA, Swedbank un TBWA.
Piektdien, 7.oktobrī Valmierā, Vidzemes reģiona profesionālās izglītības Attīstības kompetences centrā (Purva ielā 12) notiks bezmaksas seminārs vidējās izglītības iestāžu skolēniem, kuri ir nākotnē plāno veidot savu uzņēmumu.

Seminārā tiks apskatītas tēmas, kas varētu virzīt jauniešus kļūt par uzņēmējiem, attīstīt un īstenot savas radošās biznesa idejas, rosināt interesi par uzņēmējdarbības uzsākšanu pēc izglītības iegūšanas un papildināt skolā gūtās teorētiskās zināšanas ekonomikā.
Pasākums tiek īstenots inovatīvas uzņēmējdarbības Motivācijas programmas ietvaros.

Piektdien, 7.oktobrī Valmierā, viesu namā “Gaujas priedes” (Kauguru pagastā, Beverīnas novadā) notiks bezmaksas divu dienu intensīvi – radošie semināri programmas „Skolēnu mācību uzņēmumi” dalībniekiem.

2 dienu semināros paredzēts apskatīt tēmas – radošuma jēdziens un izpausmes, radošās biznesa attīstības metodes un to labās prakses piemēri, jaunu produktu virzīšana tirgū un konkurētspējas veicināšana, komunikācijas un lēmumu pieņemšanas metodes, prezentēšanas prasmes un skolēnu mācību uzņēmuma darbības attīstības plāna izstrāde.
Seminārs turpināsies arī sestdien, 8.oktobrī. Pasākums tiek īstenots inovatīvas uzņēmējdarbības Motivācijas programmas ietvaros.
Seko LIAA jaunumiem: www.liaa.gov.lv, kā arī Twitter : LIAALatvija (twitter.com/liaalatvija)

 

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress