Home » Ārvalstu uzņēmumi, Āzija, Jaunumi, Meklē sadarbību » Apvienoto Arābu Emirātu uzņēmēji ieinteresēti sadarboties ar Latviju vairākās nozarēs

Apvienoto Arābu Emirātu uzņēmēji ieinteresēti sadarboties ar Latviju vairākās nozarēs

Latvijas amatpersonu un uzņēmēju tikšanos laikā ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) uzņēmēju un investoru organizācijām, kā arī valsts augstākajām amatpersonām kā perspektīvākās nozares sadarbībai minētas kokrūpniecība, transports un loģistika, mašīnbūve, pārtikas rūpniecība un arī enerģētika.

„Latvijas un AAE ārējās tirdzniecības apjomi ik gadu pieaug, īpaši Latvijas eksportā. Tomēr, ņemot vērā AAE lomu reģionā un ekonomiskās izaugsmes perspektīvas, iespējas ciešākai sadarbībai vēl ir ļoti lielas. To apliecina arī plašā Latvijas uzņēmēju delegācija, kas piedalās vizītē, lai veidotu kontaktus un meklētu iespējas attīstīt savu biznesu reģionā. AAE kalpo kā loģistikas centrs uz vēl plašākiem tirgiem – Āfriku, Indiju, Ķīnu, Persijas līča valstīm. Turklāt AAE augstākā līmeņa amatpersonu un arī arābu uzņēmēju teiktais liecina, ka ir interese par ciešāku sadarbību ar Latviju un tam ir visi nepieciešamie priekšnoteikumi,” norāda ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Ar AAE uzņēmējiem un investoru organizācijām vairākos gadījumos bijušas jau arī ļoti konkrētas sarunas starp abu valstu uzņēmējiem par potenciālo sadarbību, bet vēl virknē gadījumu lūgts sagatavot detalizētāku informāciju. Savukārt „Jafza” brīvās ekonomiskās zonas pārstāvji tikšanās laikā izteikuši piedāvājumu, izveidot Latvijas eksportētāju inkubatoru, kas kalpotu kā atspēriena punkts Latvijas uzņēmēju biznesam reģionā. Gatavību ciešāk sadarboties apliecinājušas arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Dubaijas tirdzniecības un rūpniecības kamera.

„Latvijas amatpersonu un uzņēmēju delegācijas oficiālā vizīte AAE ir nozīmīgs pirmais solis, lai palīdzētu Latvijas biznesam, veiksmīgāk iekarot reģiona tirgus. Ikvienas attiecības, lai tās pāraugtu ciešā draudzībā, sākotnēji ir jāiekopj un pēc tam arī rūpīgi jākopj. Tāpēc gan valdības pārstāvjiem, gan arī uzņēmējiem jāizmanto iespējas apmeklēt potenciālos eksporta tirgus un partnerus klātienē, veidojot ciešākas attiecības un labāku augsni sadarbībai,” uzsver ekonomikas ministrs.

Darba vizītē AAE ekonomikas ministrs D.Pavļuts kopīgi ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un Latvijas uzņēmēju delegāciju atradās no 11.marta līdz 12.martam, bet patlaban turpinās vizīte Katarā. Vizītes mērķis ir palīdzēt Latvijas uzņēmējiem sākt sadarbību ar šī reģiona valstīm, piesaistīt Latvijai jaunas investīcijas, kā arī padziļināt divpusējās ekonomiskās un politiskās attiecības. Vizītē piedalās arī plaša uzņēmēju delegācija, kuru pārstāv 32 Latvijas vadošie uzņēmumi no izglītības, finanšu, IT, kokapstrādes, transporta un loģistikas, būvniecības un nekustamā īpašuma, enerģētikas, metālapstrādes, pārtikas ražošanas, medicīnas pakalpojumu un citām nozarēm.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress