Home » Jaunumi, Latvija » Notiks forums uzņēmējiem par eksporta veicināšanas iespējām

Notiks forums uzņēmējiem par eksporta veicināšanas iespējām

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Hipotēku banka aicina uzņēmējus uz Eksporta forumu 2012. Pasākuma laikā 31. maijā paredzēta konference “Eksporta iespējas kaimiņu tirgos”, bet 1. jūnijā notiks kontaktbirža.

Konferenci atklās Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts. Konferences laikā būs iespēja iepazīties ar veiksmīgu eksportējošu uzņēmēju pieredzi un saņemt zināšanas, kas nepieciešamas ieejot ārvalstu tirgos, tiks apspriesti eksportēšanas juridiskie aspekti, starptautisko veikalu ķēžu prasības un finansējuma piesaistes iespējas. Uzņēmēji varēs iegūt informāciju par šobrīd pieejamajiem valsts atbalsta veidiem uzņēmējdarbības veicināšanā un konkurētspējas celšanā.

Kontaktbiržas ietvaros uzņēmēji varēs individuāli tikties ar LIAA Ārējo ekonomisko pārstāvniecību vadītājiem kā arī saņemt informāciju par Hipotēku bankas īstenoto valsts atbalstu eksporta attīstībai.

Kā atzīst LIAA direktors Andris Ozols, tā jau ir tradīcija, ka LIAA katru gadu aicina uzņēmējus uz tikšanos ar Latvijas Ārējo ekonomisko pārstāvniecību darbiniekiem, lai informētu par eksporta iespējām prioritārajos ārvalstu tirgos, palīdzētu izvērtēt uzņēmumu iespējas un sniegtu iedvesmu biznesa aktivitātēm. “Šogad, kopā ar mūsu partneri – Hipotēku banku – esam raduši iespēju šo formātu paplašināt līdz divu dienu Eksporta forumam,” stāsta A. Ozols. Viņš aicina uzņēmējus izmantot iespēju, vienuviet uzzināt par dažādu uzņēmējdarbības sfēru attīstības iespējām eksporta tirgos, iegūt informāciju par šobrīd pieejamajiem valsts atbalsta veidiem uzņēmējdarbības veicināšanā un konkurētspējas celšanā, kā arī piedalīties diskusijās ar valsts atbalsta pakalpojumu sniedzējiem.

Hipotēku bankas valdes priekšsēdētāja vietnieks Jēkabs Krieviņš uzsver, ka atbalsta sniegšana preču un pakalpojumu ar augstu pievienoto vērtību radīšanai ir viens no būtiskajiem faktoriem, kas var veicināt Latvijas uzņēmumu konkurētspēju globālajos tirgos. “Esam gandarīti par iespēju finansēt uz eksportu vērstus projektus. Tiem uzņēmumiem, kas eksportu nākotnē saredz kā iespēju savas darbības paplašināšanai, gaidāmā konference var sniegt daudz vērtīgu norāžu tālākajiem soļiem,” uzskata Jēkabs Krieviņš.

Apkopojumu par to, kāds valsts atbalsts eksportam šobrīd ir pieejams uzņēmējiem sniegs LIAA Klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Ilga Kikjauka.

“Eksports ir pati nozīmīgākā ārējās tirdzniecības sastāvdaļa, kurā slēpjas potenciāls ekonomikas attīstībai un labklājības izaugsmei,” par to konferencē runās Hipotēku bankas eksperts Jānis Hermanis. Pēc viņa domām ar eksporta palīdzību ietirgotajai naudai ir arī cita kvalitāte – tā ir pašu nopelnīta, nevis aizņemta uz kādiem nosacījumiem. “Eksporta uzņēmumu veiksme ir priekšnosacījums, lai valsts būtu stabila un ilgtspējīga,” uzskata bankas eksperts.

LIAA un Hipotēku bankas Eksporta forums notiks viesnīcā “Maritim Park Hotel Riga”, Rīgā, Slokas ielā 1. Pasākumu atbalsta “ZAB Eversheds Bitāns” un “KMPG Baltics”.

Sīkāka informācija un pieteikšanās šeit. Uzņēmējiem dalība forumā ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots.

Informācija medijiem!
31. maijā, plkst. 12:30 mediju pārstāvjiem būs iespēja apmeklēt preses brīfingu, kurā informēsim par galvenajām konferences atziņām un ieteikumiem.

Papildinformācija medijiem:
Raimonds Ločmelis, sabiedrisko attiecību konsultants (raimonds.locmelis@gmail.com, +371 29287877)

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress