Home » Jaunumi, Latvija » D.Pavļuts un Kuveitas parlamentārieši uzsver sadarbības perspektīvas

D.Pavļuts un Kuveitas parlamentārieši uzsver sadarbības perspektīvas

22.maijā ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts tikās ar Kuveitas Nacionālās asamblejas deputātiem, lai pārrunātu divpusējās ekonomiskās sadarbības jautājumus.

Tikšanās laikā ekonomikas ministrs uzsvēra Latvijas ieinteresētību paplašināt eksporta tirgus un apjomus arī ārpus Eiropas Savienības (ES) valstīm un piesaistīt kvalitatīvas ilgtermiņa investīcijas Latvijai. Ministrs arī uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta ciešākā ekonomiskajā sadarbībā ar Kuveitu, tāpēc ir nepieciešams attīstīt abu valstu uzņēmēju un biznesa organizāciju savstarpējo sadarbību.

Kuveitas parlamentārieši novērtēja Latvijas priekšrocības investīciju piesaistē, norādot, ka Kuveitas uzņēmējiem varētu būt interese par investīcijām Latvijā, jo Latvija var piedāvāt uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi, lielisku ģeogrāfisko novietojumu, pieeju tirgiem, zināšanas un pieredzi dažādās nozarēs, kā arī sakoptu un zaļu vidi. Kuveitas Nacionālās asamblejas deputātu skatījumā Latvija var sniegt pievienoto vērtību Kuveitas investīcijām. Turklāt Latvija varētu būt interesants un saistošs galamērķis arī Kuveitas tūristiem.

Abas puses tikšanās laikā uzsvēra, ka abas valstis ir atvērtas ciešākai divpusējai ekonomiskajai sadarbībai, bet, lai to veicinātu svarīgas ir ne tikai amatpersonu tikšanās, bet prioritāri nepieciešams veicināt tieši uzņēmēju sadarbību un kontaktu veidošanos. Puses apliecināja gatavību šo sadarbību veicināt un meklēt iespējas, lai „durvju atvēršana” amatpersonu līmenī atspoguļotos arī praktiskā sadarbībā starp abu valstu uzņēmējiem.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress