Home » Āzija, Jaunumi, Latvija, Latvijas uzņēmumi, Meklē sadarbību » Latvijas uzņēmumi ieinteresēti attīstīt sadarbību ar Ķīnas lielāko ostas pilsētu Ningbo

Latvijas uzņēmumi ieinteresēti attīstīt sadarbību ar Ķīnas lielāko ostas pilsētu Ningbo

Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, turpinot darba vizīti Ķīnā, šā gada 7. septembrī piedalījās Latvijas – Ķīnas biznesa forumā Discover Latvia, kas notika Ķīnas lielākajā ostas pilsētā Ningbo, tikās ar Ningbo pilsētas mēru Tang Yijun, kā arī apmeklēja Latvijas nacionālo paviljonu Ningbo un Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Ķīnā biroju Ningbo.

Ningbo ir Ķīnas lielākā ostas pilsēta ar pasaulē lielāko kravu pārkraušanas jaudu 900 milj. tonnu apmērā. Pilsētā ir attīstīta tekstila rūpniecība un mašīnbūve, kā arī naftas pārstrādes, enerģētikas un metālapstrādes uzņēmumi. Pēdējos gados Ningbo strauji attīstās un pēc izaugsmes rādītājiem ir viena no piecām Ķīnas bagātākajām pilsētām.

Latvijas – Ķīnas biznesa forumā Discover Latvia Ningbo piedalījās 20 Latvijas uzņēmumu pārstāvji no transporta un loģistikas, pārtikas apstrādes, kosmētikas, tekstila un dizaina, kā arī citām jomām.

“Latvijas uzņēmumi var piedāvāt Ķīnas tirgum dažādus nišas produktus, kā arī eko un dabas preces. Apliecinot Latvijas ražotāju produktu augsto kvalitāti, foruma ietvaros tika parakstīts pirkuma līgums par zivju pārstrādes uzņēmuma “Gamma-A” produkcijas piegādi, kura tiks piedāvāta Ķīnas iedzīvotājiem Latvijas paviljonā arī 2017. gadā,” ar gandarījumu atzina A.Ašeradens.

Tikšanās laikā ar Ningbo pilsētas mēru Tang Yijun tika pārrunāta līdzšinējā Latvijas un Ningbo ekonomiskā sadarbība. Pērn Tūrisma attīstības valsts aģentūra un Ningbo pilsēta parakstīja vienošanos par ciešāku sadarbību tūrisma jomā. Savukārt šogad tika atklāts Latvijas nacionālais paviljons ar pastāvīgu ekspozīciju Ningbo Starptautiskajā konferenču un izstāžu centrā.

“Īpaši liels gandarījums mums ir par Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Ķīnā biroja atvēršanu Ningbo, kuras galvenais uzdevums būs turpmākās ekonomiskās sadarbības stiprināšana,” tikšanās laikā uzsvēra A.Ašeradens. Tāpat ministrs norādīja, ka vizītē Ningbo devušies arī virkne Latvijas uzņēmēji, kas gatavi attīstīt sadarbību ar Ningbo pilsētas uzņēmējiem transporta un loģistikas, pārtikas, biznesa konsultāciju, kosmētikas, tekstila un dizaina nozarēs.

Vizītes ietvaros ekonomikas ministrs apmeklēja arī Latvijas nacionālo paviljonu Ningbo. Paviljonā tiek rīkoti dažādi abu valstu sadarbību veicinoši pasākumi profesionāliem iepircējiem un faktiski tas darbojas kā tikšanās vieta, kur konkrētais ražotājs pats var vienoties par sadarbības nosacījumiem ar Ķīnas pusi.

Ningbo paviljons darbojas kā viens no atbalsta punktiem ražotājiem no Latvijas, caur kuru salīdzinoši vienkārši var ievest produkciju nelielos daudzumos, testēt patērētāju atsauksmes un profesionālo pircēju atsauksmes. Papildus Ningbo paviljona noliktavas atrodas brīvās tirdzniecības zonā, tāpēc Latvijas preces nebūs jāatmuito līdz pārdošanas brīdim. Ningbo paviljonā pamatā tiek izstādītas Latvijas pārtikas preces, piemēram, “CIDO” ražojumi, “Rāmkalni” sukādes, “NellaUlla” šokolāde, “Gamma-A”, “Kolumbija” un “Piejūra” zivju produkti, “FoodUnion” produkcija, “Dobeles dzirnavnieks” produkti, “Kiin” medus, “Abava” vīni u.c.

Tāpat ministrs apmeklēja nesen atvērto Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Ķīnā biroju Ningbo. Šā gada jūnijā parakstītais līgums ar Jiangbei municipalitāti paredz pārstāvniecības biroja atvēršanu Ningbo un bezmaksas biroja telpu izmantošanu izstāžu, tikšanos u.c. pasākumu rīkošanai Latvijas-Ķīnas ekonomiskās sadarbības veicināšanai divus gadus. Līdz ar to Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra organizēs delegāciju un uzņēmēju vizītes uz Ningbo un uz Jiangbei municipalitāti, kā arī augsta līmeņa biznesa un kultūras pasākumus.

Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress