Home » Āfrika » Latvijas uzņēmējiem ir iespējas darboties Tanzānijā

Latvijas uzņēmējiem ir iespējas darboties Tanzānijā

Šodien, 13.aprīlī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) darba vizītē viesojās Tanzānijas Apvienotās Republikas nerezidējošais vēstnieks Muhameds Mvinji Hadži Mzale (Muhammed Mwinyi Haji Mzale).

Tikšanās laikā ar LIAA direktora vietnieku Māri Ēlertu tika apspriestas biznesa iespējas starp Latviju un Tanzāniju. Kā norādīja vēstnieka kungs, šī brīža Tanzānijas prioritāte ir lauksaimniecības attīstība, īpaši piena pārstrādes rūpniecībā, kurā savas investīcijas var veikt Latvijas uzņēmēji. Tanzānijā ir attīstīta kalnrūpniecība, kur ir iespējas dzelzs ražošanas attīstībai, un jau notiek urāna, zelta un dārgakmeņu ieguve. Savukārt potenciāls eksportam ir mūsu farmācijas produkcijai.

Tikšanās noslēgumā tika panākta vienošanās par informācijas apmaiņu starp abu valstu investīciju un tirdzniecības veicināšanas aģentūrām.

Latvijas un Tanzānijas diplomātiskās attiecības tika nodibinātas 1997.gadā. Muhameds Mvinji Hadži Mzale ir trešais Tanzānijas nerezidējošais vēstnieks Latvijā. Viņš ir ieņēmis dažādus amatus Tanzānijas ārlietu dienestā, tostarp bijis Tanzānijas vēstnieks Saūda Arābijā un Ēģiptē.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress