Home » Izstādes, Jaunumi, Latvija, Pasākumi » Rīgas brīvostas pārvalde piedalās transporta un loģistikas izstādē Ķīnā

Rīgas brīvostas pārvalde piedalās transporta un loģistikas izstādē Ķīnā

28. un 29. jūnijā Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji piedalās 17. Ķīnas internacionālajā Transporta un Loģistikas izstādē (CITLE – China International Transportation and Logistics Expo), kas norisinās Sichuanas provinces galvaspilsētā – Chengdu. Dalības izstādē mērķis ir jaunu sadarbības partneru meklēšana un Rīgas brīvostas kā pievilcīga transporta un loģistikas mezgla kravu transportēšanai no Ķīnas uz Ziemeļeiropu un Skandināviju prezentēšana. Chengdu ir viens no nozīmīgākajiem ekonomiskajiem, transporta un komunikāciju centriem Ķīnas rietumos.

Izstādes ietvaros Latvijas delegācijas pārstāvji apmeklē Chengdu ostu un loģistikas parku, piedalās Loģistikas administrācijas biroja organizētajā konferencē un semināros, kā arī tiekas ar vietējo uzņēmumu pārstāvjiem. Rīgas brīvostas pārvalde izstādē piedalās kopā ar Latvijas Dzelceļu, Ventspils brīvostu un Liepājas ostu. Dalība izstādē tiek organizēta vienotā Latvijas nacionālajā stendā. Izstādes organizatori dalībniekiem nodrošina multifunkcionālu biznesa platformu, kur tiek pārstāvētas tādas jomas kā loģistika, jūras un gaisa transporta nozares un IT nozare.

Saistībā ar One Road One Belt jeb Jaunā Zīda ceļa iniciatīvu, izstāde pulcē globāla mēroga uzņēmumus, Ķīnas Tautas Republikas valdības pārstāvjus, kā arī potenciālos sadarbības partnerus. Arī Rīgas ostas stenda apmeklētāju galvenā interese saistīta ar iespējamajiem risinājumiem kravu transportēšanai no Ķīnas uz Ziemeļeiropu un Skandināviju, izmantojot Latvijas tranzīta koridoru un Rīgas ostu. Rīgas ostā ir nepieciešamā infrastruktūra un kvalitatīvi pakalpojumi, lai Jaunā Zīda ceļa ietvaros piesaistītu ostai jaunus klientus un tādējādi pavērtu ostai jaunu attīstības potenciālu.

Rīgas brīvosta ir lielākā osta Latvijā. Kravu apgrozījums 2016. gadā sasniedza 37 milj. tonnu. Rīgas brīvosta ir daudzfunkcionāla osta ar modernu un drošu infrastruktūru, kurā augstas kvalitātes pakalpojumus sniedz 194 ostā strādājošie privātie komersanti, tai skaitā 35 stividoruzņēmumi (kravu termināļi).

Rīgas brīvostas pārvalde (RBP) veic ostas pārvaldīšanu, atbild par ostas infrastruktūras uzturēšanu, ostas drošību, kā arī par ostas zemes un infrastruktūras iznomāšanu privātuzņēmumiem. RBP nenodarbojas ar komercdarbību ostā. Tās ieņēmumus veido ostu maksas no apkalpotajiem kuģiem, kā arī zemes un piestātņu nomas maksas. RBP darbojas pēc bezpeļņas organizācijas principiem – tās rīcībā esošos finanšu līdzekļus izmanto tikai ostas apsaimniekošanai un attīstīšanai.

Foto: Jevgēnijs Šlihto/ https://www.flickr.com/photos/101181388@N07/ https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/
Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress