Home » Jaunumi, Latvija » Partneri vienojas veidot Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomi (LDDK)

Partneri vienojas veidot Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomi (LDDK)

4.janvārī Ekonomikas ministrija, Ārlietu ministrija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), balstoties uz 2011.gada augustā noslēgto piecu pušu memorandu, vienojās veidot Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomi, kuras mērķis būs sekmēt institūciju koordinētu sadarbību vienotas ārējās ekonomiskās politikas veidošanā.

Padomes sastāvā ietilps „Saprašanās memorands par sadarbību ar LR Ārlietu ministriju, LR Ekonomikas ministriju, LIAA, LTRK un LDDK, pārstāvot Latvijas ekonomiskās intereses ārvalstīs” partneri, kā arī tiks aicināti piedalīties Ministru prezidenta biroja un Valsts prezidenta kancelejas pārstāvji, lai kopīgi veicinātu Latvijas eksporta attīstību un investīciju piesaisti. Padomes darbu organizēs sekretariāts, kura funkcijas veiks Ārlietu ministrija. Nepieciešamības gadījumā padomē tiks iesaistīti arī citu nozaru ministriju, institūciju pārstāvji, kā arī  nozaru eksperti.

Tāpat, lai analizētu  esošo situāciju ārējo ekonomisko interešu pārstāvniecības jomā, tai skaitā analizētu stratēģiskos dokumentus, eksporta atbalsta instrumentus un investoru piesaistes mehānismus, kā arī izstrādātu priekšlikumus par jauna dokumenta izstrādi vai esošo tiesību aktu pilnveidošanas nepieciešamību,  izveidota darba grupa. Tajā iekļauti pārstāvji no Ārlietu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, LIAA, LDDK un LTRK.

Plānots, ka Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padome tiks izveidota līdz šā gada janvāra beigām, bet tās pirmā sanāksme notiks tuvāko divu mēnešu laikā, kad darba grupa iepazīstinās ar tai uzticēto uzdevumu izpildes rezultātiem.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress