Home » Jaunumi, Latvija » 26.novembrī Rīgā notiks Ķīnas uzņēmējdarbības forums, kas pulcēs 400 pasaules biznesa līderus

26.novembrī Rīgā notiks Ķīnas uzņēmējdarbības forums, kas pulcēs 400 pasaules biznesa līderus

Starptautiskais Ķīnas uzņēmējdarbības forums, kas tiek organizēts katru gadu citā pasaules valstī, šogad laika posmā no 25.-26.novembrim notiks Rīgā. Forums pulcēs ap 400 pasaules biznesa līderus – Ķīnas uzņēmējus un to ārvalstu sadarbības partnerus, t.sk. aptuveni 100 Latvijas lielāko uzņēmumu vadītājus. Forumā piedalīsies arī vairākas Latvijas augstākās amatpersonas – Valsts prezidents Andris Bērziņš, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, kā arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

 

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts: „Ķīnas uzņēmējdarbības forums ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem starptautiskajiem biznesa forumiem, kas Latvijā ticis organizēts. Uz forumu ieradīsies biznesa līderi no vairāk nekā 35 valstīm. Tomēr nav pārsteigums, ka forums šogad notiek tieši Rīgā. Latvijas unikālā pieredze, ekonomikas attīstība un arī būtiskās priekšrocības dažādu biznesa tīklu attīstībai, mūs padara par izcilu vietu, kur ne tikai satikties dažādiem uzņēmējiem, bet arī veikt investīcijas. Ņemot vērā Ķīnas pieaugošo lomu pasaulē, Ķīnas uzņēmējdarbības forums Rīgā ir nebijusi iespēja Latvijai sevi parādīt kā investīcijām labvēlīgu un uzņēmējdarbībai atvērtu vietu ne tikai Ķīnas, bet arī citu valstu uzņēmējiem.”

Ķīna ir nozīmīgs Latvijas partneris ar ievērojamu sadarbības potenciālu dažādās jomās. Kā viena no perspektīvākajām sadarbības jomām ir tranzīts, kas foruma laikā arī tiks īpaši izcelts. Latvijas līdzdalība šai forumā būs apliecinājums Latvijas sasniegumiem, veicinās valsts atpazīstamību, kā arī radīs iespēju Latvijas uzņēmējiem nepastarpināti veidot kontaktus ar Ķīnas un citu valstu uzņēmējiem. Šāda foruma norise Rīgā ļaus popularizēt Latviju un iepazīstināt ar tās uzņēmējdarbības vidi ievērojamu skaitu vadošo uzņēmēju un amatpersonu no visas pasaules. Šogad notika divas Latvijas un Ķīnas premjerministru tikšanās ar mērķi attīstīt ekonomikas sakarus. Tikšanās laikā septembrī Latvijas Ministru prezidents iesniedza Latvijas investīciju priekšlikumus transporta un loģistikas, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomās, paredzot konkrētas iespējas investīcijām.

Ķīnas uzņēmējdarbības foruma laikā notiks diskusijas gan par Ķīnas lomu pasaules ekonomikā, tās stratēģiskajiem mērķiem un faktoriem, kas ļāvuši Ķīnai kļūt par vienu no straujāk augošām ekonomikām pasaulē, gan par Latvijas uzņēmējdarbības un investīciju vidi, kā arī par investīciju iespējām Latvijā inovatīvās tehnoloģijās, „zaļās enerģijas” projektos, finanšu pakalpojumu sektorā un citās jomās.

Ministru prezidents piedalīsies vienā no būtiskākajiem foruma paneļiem „Ķīna un Pasaules Ekonomikas perspektīva”, kurā eksperti diskutēs par ekonomiku izaugsmes perspektīvām 2013. gadā un Ķīnas ietekmi uz globālo izaugsmi.

Latvijai nozīmīga būs foruma sesija „Investīciju iespējas Latvijā”, kuru vadīs ekonomikas ministrs D.Pavļuts. Sesijas laikā, kura notiks 26.novembrī plkst.10.30, D.Pavļuts sniegs prezentāciju par situāciju Latvijas ekonomikā, attīstības perspektīvām un investīciju iespējām, bet pēc tam notiks ekspertu un uzņēmēju diskusija par to, kādas ir galvenās Latvijas priekšrocības investīciju piesaistē.

Ķīnas uzņēmējdarbības forums tiks pārraidīts Lattelecom TV, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras mājaslapas angļu valodas sadaļā.

Mediju iespējas:

Svētdiena, 25.novembris

17:30

Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa pieņemšana, Ķīnas uzņēmējdarbības foruma atklāšana (Melngalvju nams, Rātslaukums 7). TV/foto iespējas pieņemšanas sākumā. Darba valoda – angļu.

Medijiem lūgums ierasties plkst. 17:20.

Kontaktpersona: Valsts prezidenta kancelejas komunikācijas speciālists Oskars Volfs, oskars.volfs@president.lv, 67092123.

Pirmdiena, 26.novembris

07:30 – 19:30

Ķīnas uzņēmējdarbības biznesa forums. Darba valoda – angļu. (Hotel, Radisson Blu Latvija, Elizabetes iela 55). TV/foto iespējas.

Kontaktpersona: EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena,evita.urpena@em.gov.lv, 67013193, LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Vineta Vilistere – Lāce, vineta.vilistere@liaa.gov.lv, 67039422.

12:30 – 13:00

Preses konference. Preses konferences laikā tiks nodrošināta tulkošana uz latviešu valodu (Hotel, Radisson Blu Latvija zāle „ALFA”, Elizabetes iela 55).

Kontaktpersona: EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena,evita.urpena@em.gov.lv, 67013193, LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Vineta Vilistere – Lāce, vineta.vilistere@liaa.gov.lv, 67039422.

Ķīnas uzņēmējdarbības forumu Rīgā organizē starptautiskā organizācija „Horasis”, kuras darbība vērsta uz jauno ekonomisko spēku – Ķīnas, Indijas, Krievijas un Arābu valstu – efektīvu iekļaušanu globālajā tirgus sistēmā, sadarbībā ar LR Ekonomikas ministriju un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. Foruma organizēšanai no Latvijas puses ir piesaistīti arī vairāki sadarbības partneri – Rīgas pilsētas pašvaldība kā vadošais partneris, VAS „Latvijas Dzelzceļš” kā stratēģiskais partneris, un vairāki līdzorganizatori – Rīgas Brīvostas pārvalde, Ventspils Brīvostas pārvalde un SIA „Lattelecom”.

Ķīnas uzņēmējdarbības foruma programma angļu valodā. 

Informācija par Latvijas – Ķīnas ekonomisko sadarbību. 

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress