Home » Jaunumi, Latvija » Noskaidros eksportspējīgākos un inovatīvākos uzņēmumus Latvijā

Noskaidros eksportspējīgākos un inovatīvākos uzņēmumus Latvijā

Š.g. 19. decembrī plkst. 16.00 kinoteātrī “Kino Citadele” (Rīgā, 13. janvāra ielā 8) norisināsies konkursa “Eksporta un inovācijas balva 2012” svinīgā laureātu apbalvošanas ceremonija. Piedaloties konkursa patronam, valsts prezidentam Andrim Bērziņam, tiks godināti Latvijas veiksmīgākie uzņēmumi.

Konkursu “Eksporta un inovācijas balva” jau astoto gadu pēc kārtas rīko Ekonomikas ministrija un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). Šo gadu laikā pasākums ir kļuvis par nozīmīgāko un prestižāko uzņēmējdarbībai veltīto konkursu Latvijā. Tā mērķis gadu no gada ir bijis godināt Latvijas eksportspējīgākos uzņēmumus, kas sniedz neatsveramu pienesumu tautsaimniecības attīstībā.

“Konkursā “Eksporta un inovācijas balva” katru gadu varam pārliecināties par to, cik daudz inovatīvu un konkurētspējīgu uzņēmēju darbojas Latvijā. Arī šogad starp konkursa dalībniekiem ir vairāki, kas savā nozarē ir pat vadošie pasaulē. Prieks, ka konkursā gūtā valstiskā līmeņa atzinība ne vienam vien laureātam ir ne tikai sniegusi gandarījumu, bet arī pavērusi jaunas iespējas eksporta tirgu apguvē,” norāda LIAA direktors Andris Ozols.

Šogad konkursā kopumā tika iesniegti 114 uzņēmumu pieteikumi, no kuriem kompetenta žūrijas komisija atlasīja un konkursa otrajā kārtā virzīja 27 komersantus. Balvas  tiks dalītas sešās kategorijās – “Eksportspējīgākais komersants” lielo/ vidējo un mazo komercsabiedrību grupās, “Importa aizstājējprodukts”, “Inovatīvākais produkts”, “Rūpnieciskais dizains”. Titulu “Eksporta čempions” Latvijas lielākajam eksportētājam piešķir žūrijas komisija, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā.

“Pēc iepazīšanās ar “Eksporta un inovācijas balva” pretendentiem ar prieku secināju, ka mūsu uzņēmēji globālās konkurences apstākļos ir izvēlējušies konkurēt nevis ar zemāko cenu, bet ar ļoti augstas pievienotās vērtības produktiem. Priecē arī fakts, ka šogad uzņēmēji bija daudz nopietnāk gatavojušies un domājuši par prezentācijām, kas nozīmē, ka konkurss ir kļuvis par prestižu notikumu Latvijas biznesa vidē,” ar saviem iespaidiem par šī gada konkursa dalībniekiem dalās Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe.

“Kopumā vērtējot, šogad konkursā vislielākā konkurence bija novērojama starp eksportspējīgākajiem komersantiem lielo un vidējo uzņēmumu grupā, kur visu konkursantu piedāvājums tiešām bija ļoti spēcīgs. Augot ekonomikai, aug arī uzņēmumi, tāpēc, domājot par konkursa nākotni, iespējams, būtu jāmaina kategoriju robežas. Tāpat var piekrist, ka ir paplašinājusies uzņēmumu eksporta ģeogrāfija. Piemēram, bija diezgan liels pārsteigums, ka uzņēmumam “NPK Terminālis” lielākais eksporta tirgus pērn bija Čada, vai plastmasas cauruļu ražotājs “Evopipes” savu produkciju, kuras transportēšanas izmaksas ir salīdzinoši augstas, spēj realizēt Kuveitas tirgū,” stāsta “Eksporta un inovācijas balva 2012” žūrijas loceklis, DNB bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš.

Plašāka informācija par konkursu un finālistiem pieejama LIAA mājaslapā www.liaa.gov.lv sadaļā Eksportētājiem/ Konkurss “Eksporta un inovācijas balva”.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress