Home » Eiropa, Jaunumi » Vēstniecība Hāgā atbalsta Latvijas koka kurināmā ražotāju otro tirdzniecības misiju Nīderlandē

Vēstniecība Hāgā atbalsta Latvijas koka kurināmā ražotāju otro tirdzniecības misiju Nīderlandē

5.jūnijā Hāgā, Nīderlandes Darba devēju asociācijas telpās, notika Latvijas koka kurināmā ražotāju tirdzniecības misija. Pasākumu organizē Latvijas Investīciju un Attīstības Aģentūras (LIAA) pārstāvniecība Nīderlandē ar Latvijas vēstniecības Nīderlandē atbalstu. Šogad tirdzniecības misijā piedalās pieci uzņēmumi no Latvijas: SIA Baltic Wood Trading, SIA Dižmežs, SIA MV Tara, SIA Hansa Trading, SIA Profecto. Visiem Latvijas ražotājiem jau ir starptautiskā eksporta pieredze, un šī tirdzniecības misija sniedz iespēju izveidot kontaktus ar potenciālajiem sadarbības partneriem Nīderlandē.

Tirdzniecības misijā no Nīderlandes piedalās astoņi uzņēmumi, kuri nodarbojas ar koka kurināmā, kā piemēram, kamīna malka, iekura skali, granulas, briketes, vairum un mazumtirdzniecību. Pēc LIAA pārstāves Ritas Rozītes prezentācijas un abu valstu uzņēmēju darbību kontaktu biržā, Latvijas vēstnieks Nīderlandē Māris Klišāns un Latvijas Goda konsula kandidāts Nikolās Scholtens iepazinās ar misijas dalībniekiem, pārrunāja turpmāko sadarbību un uzklausīja praktiskās pieredzes piemērus. Tāpat viņi atbildēja uz klātesošo jautājumiem par vēstniecības iespēju iesaistīties sarežģītu komercjautājumu risināšanā.

Tirdzniecības misija un kontaktu birža ir efektīvs veids kā palīdzēt Latvijas uzņēmumiem atrast savu vietu Nīderlandes tirgū. Šī ir jau otrā koka kurināmā tirdzniecības misija Nīderlandē. Pirmo reizi šāda veida misija notika pagājušā gadā un tā jau ir devusi iespēju Latviešu uzņēmumiem izveidot ilgtermiņa sadarbību ar Nīderlandes partneriem.

Salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, Nīderlandi nevar uzskatīt par ievērojamu koka kurināmā privātā patēriņa tirgu. Aptuveni 86% mājsaimniecību siltumam izmanto centrālo apkuri, un tikai 4% izmanto alternatīvus siltuma avotus, kā piemēram, koka biomasu. Vienlaikus kamīns ir neatņemams „omulības” veidotājs nīderlandiešu mājokļos un kamīna malka ir viens no pieprasītākajiem produktiem. Kopumā Nīderlandes tirgu veido 16,7 miljoni iedzīvotāju un 7,5 miljoni mājsaimniecību. Lai gan Nīderlandei ir ierobežoti mežu resursi, kā dēļ koks arī ilgtermiņā paliks pieprasīta importa prece, tomēr koka kurināmais ir izteikti sezonāla, galvenokārt ziemā un pavasarī.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress