Home » Eiropa, Jaunumi » Cesvaines Piens uzsāk siera eksportu uz Franciju

Cesvaines Piens uzsāk siera eksportu uz Franciju

Cesvaines_Piens_autoA/S „Cesvaines Piens” (CP) janvārī uzsācis siera eksportu uz Franciju. Gada pirmajās nedēļās CP siers pieejams patērētājiem Francijas ziemeļu un nedaudz centrālajā daļā līdz Nantei (Nantes) un Dižonai (Dijon).

Sarunas par eksportu uz Franciju veiksmīgi tika noslēgtas jau decembrī pēc sekmīgas „Cesvaines Piens” dalības starptautiskajā pārtikas izstāde ANUGA 2013 Vācijā.

„Izskatās, ka Francija un trīspadsmitais gads Cesvaines Pienam ir īpaši, jau kopš pirmajiem uzņēmuma panākumiem, kad Cesvaines siera meistars Otto Švarcs 1913.gadā Parīzē saņēma Zelta medaļu!”, smaidot saka A/S “Siera Nams” padomes priekšsēdētāja Dace Ozola, turpinot „bet, ja pilnīgi nopietni, Francija pierāda, ka uzņēmuma eksporta stratēģija ir dzīvotspējīga. Francūži ir pirmie, ar kuriem realizējam eksportu, bet ne būt nav vienīgie, kuri šobrīd izrāda interesi par Cesvaines sieriem,” lakoniski norāda D. Ozola.

„Patiess prieks un lepnums, ka mūsu siera meistaru veikums- radītais siers no Cesvaines novada piena ir novērtēts tālu ārpus Latvijas robežām, īpaši tādā siera lielvalstī kā Francija! Tas dod papildus stimulu un prieku strādāt“, uzsver A/S „Cesvaines Piens“ valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone.

Kā jau tika ziņots, A/S „Cesvaines Piens” (CP) siermeistaru radītos sierus, arī jaunos ar rokām grozītos un vaskotos sierus Cesvaine un Alpu siers prezentēja starptautiskā pārtikas izstādē ANUGA 2013. Pasaules vadošā pārtikas izstāde norisinājās no 5.- 9. oktobrim Vācijas pilsētā Ķelnē.

Starptautiskajai pārtikas izstādei ANUGA 2013 ir unikāla koncepcija. Izstāde ir platforma, kur tiekas ražotāji un patērētāji, tātad piedāvājums un pieprasījums 10 pārtikas segmentos (Anuga Fine Food, Anuga Drinks, Anuga Meat, Anuga Dairy u.c.) no visas pasaules. 2011.gada izstādē piedalijās 6 596 kompānijas no 100 pasaules valstīm, bet apmeklētāju skaits bija vairāk nekā 155 tūkstoši no 180 valstīm.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress