Home » Jaunumi, Latvija » Novakovskis uzskata, ka poļu produkcijas preces Latvijā pārmērīgi neieplūdīs

Novakovskis uzskata, ka poļu produkcijas preces Latvijā pārmērīgi neieplūdīs

4559534919_78a4a0dd74_z

Kā televīzijas kanāla LNT raidījumam «900 sekundes» norāda Polijas vēstnieks Latvijā Ježijs Mareks Novakovskis, vietējiem ražotājiem nevajadzētu satraukties, ka Latvijas tirgu pārpludinās lētāki Polijas produkti.

Kā paskaidro Novakovskis, patlaban Krievijas noteiktais tirdzniecības embargo neatstāj būtisku ietekmi uz Polijas ekonomiku un lauksaimniecību un runām par cenu dempingu neesot pamata.

Patlaban ar Polijas valdības atbalstu notiek veiksmīga ražotāju pārorientācija uz alternatīvajiem tirgiem, kuri vēl tikai attīstās, tādā veidā pavērot jaunus biznesa ceļus vietējas produkcijas ražotājiem un pārstrādātajiem. Potenciālo sadarbības partneru vidū ir tādas valstis kā Azerbaidžāna un Indija.

Latvijai nav pamata uztraukumam, ka Krievijas noteiktas embargo atvērs ceļu Polijas preču ieplūšanai Latvijas tirgū, ražotājus un lauksaimniekus mierina Polijas vēstnieks, norādot, ka Latvijas tirgus nav tik plašs, lai uz to vestu liela apjoma produkciju.

Novakovskis pieļauj, ka Latvijas ražotājiem ir iespēja eksportēt produkciju arī uz Poliju, norādot, ka lai gan tie nevar konkurēt ar cenu, tie var censties uzstādīt konkurenci ar kvalitatīviem produktiem.

Kā jau iepriekš ziņots, Krievija 7.augustā noteikusi importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Krieviju.

 

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress