Home » Jaunumi, Latvija » Polijas produkcijas pieplūdums valstī gaidāms augusta beigās

Polijas produkcijas pieplūdums valstī gaidāms augusta beigās

66802708_a7d5a34a42_z

Pēc Krievijas aizlieguma importēt Polijas ābolus un dārzeņus, poļu tirgotājiem galvenais ir novirzīt produkciju uz citiem Eiropas tirgiem, tai skaitā uz Latvijas.

Pašlaik Latvijas tirgotāji nav satraukušies un uzskata, ka poļu produkcijas pieplūdums būs sagaidāms vien uz augusta beigām vai septembra sākuma.

Kā pastāsta Rīgas Centrāltirgus Mārketinga un komunikāciju daļas vadītājs Ivars Jakovels, ābolu un dārzeņu pieplūdums no Polijas pavērs jaunas konkurences iespējas, kas nāks par labu pircējiem. Tāpat tiek norādīts, ka lielākoties tirgotājiem ir izveidojies patstāvīgais klientu loks, kas nozīmē vien to, ka jaunas produkcijas ienākšana tirgū viņus neskars. Tomēr netiek izslēgts fakts, ka cilvēki pievērš uzmanību arī cenai un cenšas izvēlēties pēc iespējas lētāku preci.

Jakovels norāda arī kvalitātes faktors, kas nav mazsvarīgs, piebilstot, ka nereti Polijas produkcija kvalitātes ziņā pārspēj Latvijā audzētos dārzeņus un ābolus.

Par drīzumā gaidāmo poļu produkcijas pieplūdumu brīdina arī Latvijas Eksportpadomes projektu direktors Jānis Āboliņš, norādot, ka Polijai nekas neliedz palielināt produkcijas sortimentu Latvijā.

Kamēr poļu produkcijas importa pieplūdums vēl gaidāms, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvji aicina cilvēkus izvēlēties vietējo produkciju, saglabājot patriotismu.

Jau iepriekš tika ziņots, ka no 1. augusta Krievijā tiks aizliegts augļu un dārzeņu imports no Polijas.

 

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress