Home » Jaunumi, Latvija » Swedbank klientiem būs iespēja vienkāršot savu ikmēneša rēķinu apmaksu

Swedbank klientiem būs iespēja vienkāršot savu ikmēneša rēķinu apmaksu

swedbank

No 1.janvāra – Latvijas iedzīvotājiem rēķinu apmaksā gaidāmas būtiskas pārmaiņas. Lai atbilstu ES regulas izmaiņām, no nākamā gada Latvijā vairs nebūs pieejams līdzšinējais automātiskās rēķinu apmaksas risinājums. Tā vietā Swedbank savā internetbankā ieviesīs klientiem vēl ērtāku risinājumu: e-rēķinus, kuriem varēs pieslēgt arī automātisko apmaksu vai ar vienu klikšķi apmaksāt pašiem, informē Swedbank.

Swedbank prognozē būtisku e-rēķinu izplatības pieaugumu Latvijā, jo jaunais risinājums būs ērtāks, tā mērķauditorija būs vairāk nekā miljons Swedbank klientu, turklāt par automātiskās apmaksas funkciju nebūs jāmaksā.

Šis risinājums ir pārņemts no Igaunijas un Somijas, kur tas jau sekmīgi strādā, nodrošinot visus e-rēķinus maksātājam vienuviet internetbankā – vienā drošā vidē, kur cilvēks jau ir pieradis veikt maksājumus.

Uzņēmumiem, kuri plāno piegādāt savus rēķinus Swedbank klientiem internetbankā un nodrošināt to automātiskas apmaksas iespēju arī pēc 1.janvāra, patlaban ir izšķirošais brīdis sākt sagatavošanas darbus. Decembrī Swedbank informēs klientus – pašreizējās automātiskās apmaksas lietotājus par to, kuri uzņēmumi ieviesīs e-rēķinus jau šogad.
60 aplokšņu vietā – visi rēķini vienuviet internetbankā

Pieredze rāda, ka mūsdienās maksājumu veikšanas paradumi sabiedrībā būtiski mainās. Ja vidēji viena mājsaimniecība mēnesī apmaksā 5 rēķinus, tad papīra rēķinu laikā saņēma vidēji 60 aploksnes gadā. Jau šobrīd liela daļa rēķinu tiek piegādāta elektroniski, tomēr arī šādā veidā maksātājiem bieži vien nav viegli tos apkopot dažādu formātu un apmaksas veidu dēļ.

Andris Lasmanis, Swedbank E-rēķinu projekta vadītājs norāda: „Dažādi rēķinu apmaksas veidi cilvēkam bieži vien nozīmē nepieciešamību atcerēties vairākas paroles, pārslēgties no vienas virtuālās vides uz otru, ievadīt prasītos konta numurus un citu daudzciparu informāciju. Mūsdienās cilvēki arvien vairāk grib finanšu darbības veikt vienuviet, piemēram, savā internetbankā. Tāpēc visi rēķini un to apmaksa vienuviet ir loģisks solis nākotnes virzienā, jo klientam nozīmē ērtību un laika ietaupījumu”.

Pārskaitījumi ir populārākais pakalpojums Swedbank internetbankā, un maksātāji labprāt izmanto ērtus
maksāšanas risinājumus. Patlaban 180 000 Swedbank klientu lieto automātisko rēķinu apmaksu. Kopā Swedbank internetbankā ar automātiskās apmaksas palīdzību patlaban tiek apmaksāti 3,5 miljoni rēķinu gadā. Tas rāda, ka e-rēķiniem, kas būs arī jaunais risinājums automātiskai apmaksai, ir liels potenciāls.

Piemēram, ASV finanšu tehnoloģiju uzņēmuma Fiserv 2013.gada pētījums rāda, ka 69% respondentu novērtē iespēju ērti apskatīt un ar vienu peles klikšķi apmaksāt e-rēķinus internetbankā, bet 3/4 atzina, ka e-rēķinu saņemšana internetbankā palīdz viņiem vadīt savas finanses.

„ Igaunijā uzņēmumi augsti novērtē iespēju nodrošināšanu saviem klientiem ērtību – kopš e-rēķinu ieviešanas to skaits ir palielinājies vairākkārt. Turklāt e-rēķini internetbankā nozīmē arī ērtību uzņēmumiem, jo piedāvā ne tikai automātiskās apmaksas iespēju, bet gan pilnvērtīgu rēķinu piegādes un samaksas saņemšanas vidi, kā arī detalizētas atskaites, kas uzņēmumu ikdienas darbā ir ļoti būtiskas,” saka Beāte Krauze, Swedbank Naudas plūsmas un e-produktu daļas vadītāja.

Banka atzīmē, ka atšķirībā no pašreizējās automātiskās apmaksas, par e-rēķinu automātisko apmaksu maksātājiem nebūs papildus jāmaksā (maksa būs tikai par pašu pārskaitījumu atbilstoši cenrādim, kas Swedbank kontu ietvaros ir bez maksas). Jauns pakalpojums ietver jaunu cenošanas loģiku atbilstoši Igaunijas pieredzei, kad par rēķina piegādi maksā naudas saņēmējs – tāpat kā piegādājot rēķinus citos veidos.

Tiem pakalpojumu sniedzējiem, kuri ieviesīs iespēju piedāvāt savus e-rēķinus Swedbank internetbankā līdz gada beigām, arī e-rēķinu apmaksa turpināsies automātiski. Patlaban daudzi uzņēmumi jau aktīvi strādā pie šīs ērtības nodrošināšanas saviem klientiem. Tiem, kas nebūs ieviesuši e-rēķinus līdz gada beigām, automātiskā rēķinu apmaksa vairs nevarēs turpināties.

Ieviest šo risinājumu un sākt piedāvāt šo pakalpojumu Swedbank internetbankā ikviens uzņēmums varēs arī nākamgad, tad to e-rēķiniem automātiskās apmaksas funkciju varēs pieslēgt no jauna.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress