Home » Jaunumi, Latvija » Rimšēvičs: Latvijas ekonomika lēnām atdziest

Rimšēvičs: Latvijas ekonomika lēnām atdziest

Rimsevics

Latvijas ekonomika lēnam, bet tomēr atdziest, šorīt intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” atzina Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Lai gan sākotnēji Latvijas ekonomikai tika paredzēta izaugsme, tomēr pašlaik Latvijas ekonomika atdziest, atklāja Rimšēvičs, atgādinot, ka janvāra sākumā Latvijas Banka pārskatīja Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) prognozes un samazināja tās līdz 2%.

“Jāsaka tā, arī tas nav akmenī iecirsts. Mums ir jāseko līdzi notikumiem Krievijā, notikumiem Ukrainā, kopumā Eiropas Savienībā un pārējā pasaulē uz kurieni Latvijas eksportētāji pārdod savas preces, tad redzēsim,” sacīja Rimševičs, norādot, ka laiks radīs arī to, vai darbu atsāks lielākais Liepājas lielākais ražošanas uzņēmums “Liepājas metalurgs”, vai tūrisms Latvijā attīstīsies, vai valdība pieņems lēmumus, kas sekmētu Latvijā kreditēšanas attīstību un lēmumus saistībā ar termiņuzturēšanās atļaujām, nosaucot tos par svarīgiem apstākļiem, kas var ietekmēt tautsaimniecības attīstību.

“Mums ir jābūt ļoti piesardzīgiem un jāraugās uz notiekošo ļoti nopietni,” norādīja Rimšēvičs, piebilstot, ka gadījumā, ja nekas netiks darīts, tad ekonomikas atdzišana varētu turpināsies vēl gadu vai divus.

Rimšēvičs izteica cerības, ka valdība tomēr atradīs dažus miljonus eiro pirmā mājokļa kreditēšanas programmai, kā arī sakārtos termiņuzturēšanas atļaujas jautājumu, kas varētu nodrošināt vairāk darba vietās Latvijā.

Atslēgas vārdi: , , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress