Home » Jaunumi, Krievija » Krievija sāk rīkoties, lai nodrošinātu tūlītēju eksportu pēc sankciju atcelšanas

Krievija sāk rīkoties, lai nodrošinātu tūlītēju eksportu pēc sankciju atcelšanas

 

121Lai paātrinātu pārtikas embargo atcelšanu Ungārijai un Grieķijai, gadījumā, ja tiktu atceltas Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Krieviju, Maskavas inspektori uzsākuši pārtikas kvalitātes pārbaudes abās valstīs. Nākamnedēļ līdzīgas pārbaudes tiks sāktas arī Kiprā, vēsta ārvalstu mediji.

Vairākos desmitos uzņēmumu Grieķijā un Ungārijā uzsāktas augļu un dārzeņu kvalitātes pārbaudes, lai pēc ES sankciju un Krievijas embargo atcelšanas, produkti pēc iespējas ātrāk nonāktu Maskavu veikalu plauktos.

Pārbaudes noteiktas arī Indijā, ar kuru Krievija plāno sadarboties un nākamnedēļ pārtikas produktu novērtēšana plānotā arī Kiprā, medijiem apliecināja pārtikas uzraudzības dienesta “Rosseļhoznadzor” vadītājs Sergejs Dankverts.

“Mēs esam procesā, lai parakstītu sadarbības līgumu ar Irānu, Ķīnu un Indiju par pārtikas eksportu. Gadījumā, ka sankcijas tiks atceltas, sadarbība ar šīm valstīm par labu Eiropai netiks pārtraukta,” sacīja Dankverts, liekot noprast, ka daudzām ES valstīm pēc pārtikas embargo atcelšanas būs grūti atsākt eksportu uz Krieviju.

Jau iepriekš ziņots, ka intensīva diskusija par iespējamiem risinājumiem saistībā ar pārtikas embargo notiks ar Ungāriju, Grieķiju un Kipru, kuras arī bijušas iniciatores attiecību uzlabošanai ar Krieviju.

Pārtikas embargo atcelšana gan būs iespējama vien gadījumā, ja ES atcels ekonomikās sankcijas pret Krieviju.

Kā jau iepriekš ziņots, Krievija 7.augustā noteikusi importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Krieviju.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress