Home » Jaunumi, Latvija » Latvijas un Baltkrievijas sadarbībai transporta jomā jaunas perspektīvas

Latvijas un Baltkrievijas sadarbībai transporta jomā jaunas perspektīvas

Trešdien, 8.jūnijā, satiksmes ministrs Uldis Augulis tikās ar Baltkrievijas vēstnieci Latvijā Marinu Dolgopolovu, tikšanās laikā pārrunāja rudenī plānoto Latvijas – Baltkrievijas biznesa forumu Rīgā.

Ministrs Augulis izteica gandarījumu iepazīties ar Baltkrievijas vēstnieci Dolgopolovu, kā arī atzinīgi novērtēja vēstnieces paveikto transporta un tranzīta sadarbības aktivizēšanā starp Latviju un Baltkrieviju. Ministrs uzsvēra, ka viena no Latvijas transporta jomas prioritātēm ir sadarbība ar Baltkrieviju, akcentējot 2015.gadā salīdzinoši rekordaugsto pieaugumu dzelzceļa kravu pārvadājumu jomā – par 150.8%.

Dolgopolova norādīja uz šogad plānotajām Latvijas – Baltkrievijas transporta jomas sadarbības aktivitātēm un ieskicēja iespējas, ko varētu pavērt sekmīga Latvijas – Baltkrievijas biznesa foruma norise Rīgā šā gada 16.septembrī.

Ministra tikšanās laikā ar Baltkrievijas vēstnieci piedalījās VAS “Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs E.Bērziņš, kas informēja tikšanās dalībniekus par uzsākto Latvijas un Baltkrievijas sadarbību dzelzceļa elektrifikācijas projekta īstenošanā, par iestrādēm kravu apjomu pārkraušanas palielināšanai, kā arī potenciālu, ko “Latvijas dzelzceļš” varētu piedāvāt Baltkrievijas naftas produktu tranzītam caur Latvijas ostām.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress