Home » Eiropa, Jaunumi » Vācijas, Polijas un Francijas līderi apspriedīs iespēju reformēt Eiropas Savienību

Vācijas, Polijas un Francijas līderi apspriedīs iespēju reformēt Eiropas Savienību

Polijas prezidents Andžejs Duda saistībā ar “Brexit” izplatījis aicinājumu reformēt Eiropas Savienību (ES).

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien vizītē Varšavā ierosinājis tuvākajos mēnešos sarīkot augsta līmeņa Vācijas, Polijas un Francijas tikšanos tā dēvētā Veimāras trīsstūra formātā. Tajā varētu apspriest arī iespējamās izmaiņas saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no ES.

Duda pēc tikšanās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu pauda cerību, ka Makrona vizīte dos stimulu divpusējām attiecībām, un norādīja, ka ir pirmā valsts, ko Makrons apmeklējis kopš Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības.

Polijas prezidents uzsvēra, ka nepieciešams mainīt valstu lomas ES un tai nākotnē jākļūst efektīvākai un pievilcīgākai, lai citas valstis nevēlētos sekot britu piemēram.

Kā zināms, Lielbritānija 31. janvārī, oficiāli izstājas no Eiropas Savienības. No izstāšanās brīža Apvienotā Karaliste vairs nav ES dalībvalsts un tagad uzskatāma par trešo valsti.

2016. gada 23. jūnijā Apvienotās Karalistes pilsoņi nobalsoja par izstāšanos no Eiropas Savienības. 2017. gada 29. martā Apvienotā Karaliste oficiāli paziņoja Eiropadomei par nodomu izstāties no Eiropas Savienības. 2019. gada 17. oktobrī Eiropadome (50. pants) apstiprināja izstāšanās līgumu, par ko bija vienojušies abu pušu sarunu vedēji. Tā apstiprināja arī pārskatīto politisko deklarāciju par ES un Apvienotās Karalistes turpmāko attiecību satvaru.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress