Home » Jaunumi, Latvija » Bijušais finanšu ministrs Vilks: Latvija no Covid-19 krīzes varētu atgūties gada laikā

Bijušais finanšu ministrs Vilks: Latvija no Covid-19 krīzes varētu atgūties gada laikā

Latvija no Covid-19 krīzes varētu atgūties gada laikā, bet Eiropai vajadzēs divus līdz trīs gadus, šorīt intervijā TV3 raidījumā “900 sekundēs” sacīja bijušais finanšu ministrs Andris Vilks, kurš pēdējos gadus strādā Eiropas Investīciju bankā (EIB).

“Domāju, ka ekonomika Eiropā un pasaulē kopumā zaudēs divus līdz trīs gadus, proti, lai atgrieztos pie pagājušā gada līmeņa vajadzēs divus līdz trīs gadus. Es ceru, ka Latvija tam varētu tikt pāri gada laikā. Taču būs reģioni, kas arī daudzus gadus vēl neatgūsies,” sacīja Vilks.

“Lavijas plānotie atbalsta pasākumi ir adekvāti,” vērtēja Vilks, turpinot, ka Latvija rīkojas pareizi, tāpat kā pārējās Baltijas valstis.” Iespējams, ka mēs atkal būsim viens no piemēriem, kādā veidā bez panikas, saliedēti pārvarēt šīs neprognozējamās grūtības,” pauda Vilks.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka nepiekrīt Starptautiskā valūtas fonda (SVF) prognozētam ekonomikas samazinājumam šogad Baltijas valstīs. Viņa ieskatā par ekonomikas kritumu būtu vairāk jāuztraucas Dienvideiropas valstīm un citiem reģioniem, nevis Baltijai.

Viņš atzīmēja, ka Latvijai ir lieliska iespēja, jo valsts būs viena no pirmajām, kas atgūsies no krīzes. “Mums jābūt starta gatavībā, kamēr Eiropā vai citos reģionos vēl zināmā mērā būs apjukums,” teica Vilks.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress