Home » Jaunumi, Krievija, Z-Amerika » ASV atceļ “Nord Stream 2” noteiktās sankcijas

ASV atceļ “Nord Stream 2” noteiktās sankcijas

Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Džo Baidena administrācija atcēlusi Krievijas- Vācijas gāzes vada “Nord Stream 2” būvniekam noteiktās sankcijas.

Vienlaikus ierobežojumi piemēroti citiem projektā iesaistītajiem Krievijas uzņēmumiem – sankcijas noteiktas pret četriem Krievijas uzņēmumiem un četriem kuģiem, kas iesaistīti projektā.

Spēkā paliek arī Vašingtonas agrāk noteiktie ierobežojumi citām gāzes vada būvniecībā iesaistītajām organizācijām.

Kaut arī tiek uzsvērts, ka administrācijas attieksme pret gāzesvadu nav mainījusies, lēmums par sankciju atcelšanu saistīts ar Vašingtonas vēlmi uzlabot attiecības ar Berlīni.

Arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” uzsvēra, ka Latvijas pozīcijā attiecībā pret “Nord Stream 2” nav mainījusies.

Savukārt runājot par Baidena un Putina tikšanos, Rinkēvičs atzina, ka no tikšanās negaida krasu attiecību maiņu: ” Bet šī tikšanās varētu noņemt spriedzi no vairākiem svarīgiem jautājumiem.”

Kā zināms, projekta mērķis ir dabasgāzes piegādāšana pa tiešo Vācijai, taču virkne ES dalībvalstu šo ieceri kritizē, norādot, ka tas vairos Eiropas atkarību no Krievijas gāzes.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress