Home » Jaunumi, Latvija » Augustā mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 3,7 %

Augustā mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 3,7 %

Woman hoarding food during coronavirus pandemic

2021. gada augustā, salīdzinot ar 2020. gada augustu, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 3,7 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 3,8 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 9,8 %, autodegvielas – palielinājās par 3,5 %.

Salīdzinot ar 2020. gada augustu, būtiskākais apgrozījuma kāpums bija mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 40,6 %), mājsaimniecības elektroierīču mazumtirdzniecībā (par 18,1 %) un kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 16,8 %). Apgrozījuma kritums bija informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 2,0 %).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 8,7 %.

2021. gada augustā, salīdzinot ar jūliju, pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums pieauga par 0,3 %. Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 1,1 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 2,7 %, autodegvielas mazumtirdzniecība samazinājās par 3,2 %.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, būtiskākais apgrozījuma pieaugums bija kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 28,4 %), apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 7,1 %) un nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā pārdod nepārtikas preces (par 5,5 %). Vislielākais apgrozījuma kritums bija mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 13,6 %).

2021. gada augustā, salīdzinot ar jūliju, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, samazinājās par 0,4 %.

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress