Home » Jaunumi, Latvija » Turpina pieaugt lidostā “Rīga” apkalpoto kravas lidojumu skaits

Turpina pieaugt lidostā “Rīga” apkalpoto kravas lidojumu skaits

Lidostā “Rīga” septembrī turpinājis pieaugt apkalpoto kravas lidojumu skaits, uzrādot 56 procentu pieaugumu pret 2019. gada atbilstošajiem rādītājiem, liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem aizvadītajā mēnesī.

Šā gada septembrī lidostā apkalpoti 214 kravas reisi, bet no janvāra līdz septembrim kopā – gandrīz 2000 kravas lidojumi, kas ir par 47 % vairāk nekā 2019. gada deviņos mēnešos. Reisu skaita pieaugums atspoguļojas arī apkalpotajās kravas tonnās, – salīdzinot ar 2019. gada rādītājiem, lidosta “Rīga” šā gada deviņos mēnešos apkalpojusi par 52 % vairāk ar kravas lidojumiem pārvadātu kravu jeb 13,1 tūkstoti tonnu. Kopējais ar kravas un pasažieru lidojumiem pārvadāto kravu daudzums šā gada deviņos mēnešos ir 18,3 tūkstoši tonnu.

“Mērķtiecīgos ieguldījumus un darbus lidostas kravu segmenta attīstībai novērtē mūsu klienti, – to redzam kopējās kravu apgrozījuma tendencēs. Piedāvājot nepieciešamo infrastruktūru un risinājumus, mēs stiprinām savu potenciālu būt par nozīmīgu reģiona centru arī aviācijas kravu sektorā,” norāda lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Pagājušajā mēnesī regulārus kravu lidojumus no Rīgas uz Honkongu uzsāka starptautiskais kravas sūtījumu piegādes uzņēmums “Venipak”, kas oktobrī šajā maršrutā plāno jau divus reisus nedēļā. Savukārt kravu pārvadātājs “ATRAN Airlines”, kas nodrošina galvenokārt “Latvijas Pasta” tranzīta kravu pārvadājumus starp Rīgu un Ķīnu, septembrī atzīmēja savu tūkstošo reisu uz Rīgu.

Lidostā “Rīga” apkalpoto pasažieru skaits šā gada septembrī sasniedzis 334 tūkstošus, kas, salīdzinot ar pirmspandēmijas gadu, ir samazinājums par 55 %. Savukārt apkalpoto pasažieru reisu skaits septembrī, lidostai apkalpojot 3754 lidojumus, ir par 50 % mazāks nekā 2019. gada septembrī.

Gada griezumā pasažieru skaits salīdzinājumā ar 2019. gadu šā gada deviņos mēnešos samazinājies par 76 %, sasniedzot 1,43 miljonus, bet salīdzinājumā ar 2020. gadu – par piektdaļu jeb 21 %.

Līderis pārvadāto pasažieru skaita ziņā ir nacionālā lidsabiedrība airBaltic (58,1 %), 18 % pārvadājusi Īrijas zemo cenu aviokompānija “Ryanair”, bet 6 % – Ungārijas zemo cenu aviokompānija “Wizz Air”.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress