Home » Jaunumi, Latvija » Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā oktobrī palielinājās par 1,2 %

Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā oktobrī palielinājās par 1,2 %

2021. gada oktobrī, salīdzinot ar septembri, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 1,2 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 2,8 %, bet eksportētajai produkcijai samazinājās par 0,2 %. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis pieauga par 1,0 %, savukārt eksportam uz ārpus eirozonas valstīm samazinājās par 1,2 %.

Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā; ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā, kā arī atsevišķu pārtikas produktu ražošanā. Pazeminoša ietekme bija cenu kritumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā.

2021. gada oktobrī, salīdzinot ar 2020. gada oktobri, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā ir palielinājies par 22,4 %. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis ir palielinājies par 24,2 %, eksportētajai produkcijai – par 20,8 %. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas ir pieaugušas par 23,2 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 18,7 %.

Būtiskākā ietekme bija cenu pieaugumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā, kā arī elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā. Pazeminoša ietekme bija cenu samazinājumam dzērienu ražošanā, kā arī poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress