Home » Jaunumi, Krievija » ASV plāno ieviest jaunas ekonomiskās sankcijas pret Krieviju

ASV plāno ieviest jaunas ekonomiskās sankcijas pret Krieviju

ASV šodien, 22. februāri, paziņos par jaunu sankciju noteikšanu pret Krieviju pēc Krievijas Federācijas lēmuma atzīt pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas “tautas republiku” neatkarību.

“Mēs plānojam paziņot par jaunām sankcijām pret Krieviju, atbildot uz Maskavas lēmumiem un darbībām. Mēs koordinējamies ar sabiedrotajiem un partneriem par šo paziņojumu,” pauda Baltā nama oficiāls pārstāvis.

ASV prezidents Džo Baidens jau pirmdien izsludināja ierobežotas sankcijas pret tā dēvētajām Doņeckas un Luhanskas “tautas republikām” (DTR un LTR). Tiek uzskatīts, ka pret Krieviju noteiktās sankcijas varētu būt līdz šim smagākās.

Arī Latvija ir aicinājusi Krievijas Federāciju atsaukt lēmumu atzīt pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas “tautas republiku” neatkarību, konstruktīvi iesaistīties Normandijas formāta sarunās, kā arī izbeigt tālāku visa veida agresiju un provokācijas pret Ukrainu, atgriezt savu karaspēku bāzes vietās un ievērot starptautiskajos līgumos noteiktās saistības.

Kā zināms, nesen Eiropas Savienība (ES) vēl uz pusgadu pagarināja ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, kas tai tika noteiktas 2014. gadā pēc agresijas Ukrainā.

“Mēs aicinām Krieviju izpildīt savu vienošanās daļu un pāriet uz Minskas vienošanās realizāciju,” samitā pavēstīja Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

Minkas vienošanās par pamieru Ukrainas austrumos ietvēra smago ieroču atvilkšanu un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas novērotāju pielaišanu pamiera novērošanai.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress