Home » Eiropa, Jaunumi, Krievija, Latvija » Rinkēvičs: ES ir vienprātība par sesto sankciju paketi pret Krieviju

Rinkēvičs: ES ir vienprātība par sesto sankciju paketi pret Krieviju

Starptautiskajā jomā iestājusies zināma stagnācija, LTV raidījumā “Rīta panorāma” par citu valstu palīdzību Ukrainai karā, sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

“Diemžēl ir iestājusies zināma rutīna ES diskusijās. Tiek piegādāts bruņojums, bet karā vienmēr visa kā ir par maz, sarūgtinājums, kas izskan Ukrainas valdības pārstāvju runās, ir saprotams. Latvija dara visu, lai pati un sabiedrotie palīdzētu vēl vairāk,” sacīja Rinkēvičs.

Rinkēviča ieskatā saistībā ar palīdzības sniegšanu Ukrainai “problēma laikam ir tajā, ka ne visi līdz galam saprot šobrīd notiekošos procesus Eiropā un ne visi saprot Krievijas agresīvo rīcību”: “Daudziem Krievija ir nepieciešama dažādu problēmu risināšanai. Jā, ir zināma stagnācija militārajā jomā, bet zināma stagnācija ir iestājusies arī starptautiskajā jomā.”

Vienlaikus viņš norādīja, ka ES ir vienprātība par sesto sankciju paketi, izņemot vienu valsti: “Vienkārši bloķēt lēmumus, kā to dara Ungārija, ir absolūti nepieņemami. Bet nav sajūtas, ka visi ir padevušies. Bruņojuma plūsma turpinās, valstis piegādā bruņojumu, bet tā vienkārši nepietiek.”

Savukārt runājot par Somijas un Zviedrijas iestāšanos NATO, viņš pauda, ka “Latvijas interesēs ir, lai Somija un Zviedrija pēc iespējas ātrāk iestātos NATO. Es esmu piesardzīgs optimists. Sarunas notiek, domāju, ka būs jāpieņem sarežģīti kompromisi abām pusēm, bet Turcijas leģitīmās prasības ir ievērojamas.”

Foto: Valsts kanceleja

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress