Home » Jaunumi, Latvija » Eksperte: Pārtikas produktu cenu kāpums vēl turpināsies

Eksperte: Pārtikas produktu cenu kāpums vēl turpināsies

Tuvākajos mēnešos pārtikas produktu cenu kāpums turpināsies, intervijā Latvijas Radio pauda Agroresursu un ekonomikas institūta Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Pēc viņas teiktā, nevajadzētu domāt, ka cenu kāpums ir uz visiem laikiem, bet tuvākos mēnešus tas vēl turpināsies. Tajā pašā laikā, kaut arī parasti cenu kāpumam seko arī cenu kritums, nevajadzētu cerēt, ka tas būs straujš.

Gulbe atzīmēja, ka cenu kāpums skar visas produktu grupas, jo ir sadārdzinājušies resursi, lai saražotu produkciju.

Par iespējamo pārtikas produktu cenu kāpuma apstāšanos liecina tas, ka vairāku resursu cenas vairs neuzrāda tikai augšupejošu tendenci.

Kā zināms, jau iepriekš Gulbe pauda, ka vidējais pārtikas cenu kāpums varētu būt pat līdz divām reizēm.

Pēc viņas teiktā, vasaras otrajā pusē un rudenī kardināli mainīsies plauktu saturs veikalos, jo ražotāji un tirgotāji ir sapratuši, ka neder plaukti ar produktiem, ko neviens nepērk: “Ražotāji skatās, kā produktus padarīt lētākus, piemēram, ar lētāku iepakojumu vai mainot recepti.”

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka nevajag gan uztraukties, ka no tirdzniecības pazudīs kādas konkrētas pārtikas preces. “Redzēsim visu – nav par to jāuztraucas,” piebilda Gulbe.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress