Home » Latvija » Parakstīts līgums par sadarbību investīciju piesaistē Ventspilī

Parakstīts līgums par sadarbību investīciju piesaistē Ventspilī

Šodien Ventspils brīvostas pārvaldē Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols un Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis parakstīja līgumu par sadarbības kārtību „Polaris Process” ietvaros, kas nozīmē jaunas metodikas ieviešanu ārvalstu investoru piesaistē.

„Šodien investoriem ir liela izvēle, kur attīstīt savu darbību. Ne tikai Latvijas pilsētas konkurē savā starpā, bet ļoti sīva konkurence ir starp dažādām valstīm. Tāpēc mums ir svarīgi ārvalstu investoriem piedāvāt tādu jau sakārtotu sistēmu, pēc kuras viņiem būtu pilnīga skaidrība un drošība par sava projekta īstenošanas iespējām,” LIAA izveidotās metodikas „Polaris process” jēgu skaidroja A.Ozols, uzsverot lielo sadarbības tīkla nozīmi starp visām iesaistītajām pusēm.

A.Ozols tāpat atzīmēja, ka Ventspils ir viena no tām pilsētām, kur investīciju piesaiste norit ļoti sekmīgi. Šos vārdus apliecināja arī Ventspils brīvostas pārvaldes Attīstības un Mārketinga nodaļas vadītājs Igors Udodovs, parādot statistikas datus, ka ražošanas apjoms Ventspilī pēdējo astoņu gadu laikā palielinājies 20 reizes, pārvēršot Ventspili no tipiskas ostas pilsētas uz pilsētu ar ostu un spēcīgu rūpniecisko centru. A.Lembergs atgādināja, ka Ventspils mērķtiecīgi sākusi īstenot industrializācijas programmu jau 90-to gadu beigās, sākumā daudz mācoties no ārvalstu kolēģiem: „Tagad mēs redzam šī darba augļus, bet „ieskriešanās” laiks bija garš un grūts, investoru pārliecināšanai nepieciešams pozitīvais piemērs, tāpēc mēs ļoti priecājamies par katru, pat mazāko investīciju projektu Ventspilī.” Respektējot Ventspils iestrādes darbā ar investoriem, Ventspils ir vienīgā pašvaldība, kur tiek parakstīts trīspusējs līgums – starp LIAA, pašvaldību un Brīvostas pārvaldi.

Līguma mērķis ir sekmēt komercdarbības attīstību pašvaldības administratīvajā teritorijā, veicinot investīciju, t.sk. ārvalstu, apjoma pieaugumu, palielināt pašvaldības konkurētspēju vietējā un starptautiskajos tirgos, kā arī paplašināt pašvaldības sadarbību ar esošajiem un potenciālajiem investīciju projektu īstenotājiem. Līgums balstās galvenokārt uz operatīvu un strukturētu informācijas apmaiņu.
Vairāk informācijas „POLARIS process” mājas lapā www.polarisprocess.com .

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress