Home » Jaunumi, Krievija, Latvija » Valsts prezidents un Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs vienisprātis par pozitīvām tendencēm abu valstu attiecībās

Valsts prezidents un Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs vienisprātis par pozitīvām tendencēm abu valstu attiecībās

Otrdien, 2.augustā, Valsts prezidents Andris Bērziņš Rīgas pilī tikās ar Krievijas Federācijas prezidenta administrācijas vadītāju Sergeju Nariškinu, lai pārrunātu abu valstu divpusējās attiecības.

Tikšanās laikā Krievijas Federācijas prezidenta administrācijas vadītāju pateicās Valsts prezidentam par doto iespēju viņa vizītes laikā pārrunāt Latvijai un Krievijai aktuālus jautājumus un nodeva sveicienus no Krievijas Federācijas prezidenta Dmitrija Medvedeva ar vislabākajiem novēlējumiem jaunajā amatā. Sergejs Nariškins uzsvēra, ka Krievija ir ieinteresēta veidot ciešas, draudzīgas un savstarpēji izdevīgas attiecības ar Latviju, piebilstot, ka aizvadītās prezidentūras laikā notikusī Latvijas prezidenta oficiālā vizīte Krievijā ir devusi labus impulsus turpmākajai sadarbībai.

Valsts prezidents pateicās par apsveikumiem un pauda pārliecību, ka abu valstu attiecības nostiprināsies un gūs arvien lielāku saturisku piepildījumu. Viņš uzsvēra, ka cilvēcisko attiecību līmenis starp abām valstīm ir pozitīvs, par ko liecina arī kultūras saiknes.

Analizējot aizvadīto oficiālo vizīti Krievijā un tās laikā parakstītos divpusējos līgumus, Valsts prezidents aicināja Krieviju iespējami drīzākā laikā pabeigt atlikušo līgumu ratifikāciju un formalitātes, lai atlikušie trīs līgumi varētu stāties spēkā pēc iespējas ātrāk. Īpaši Andris Bērziņš uzsvēra nepieciešamību jau šogad noslēgt visas formālās procedūras līgumam par dubultās nodokļu uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu.

Savukārt Sergejs Nariškins piebilda, ka šobrīd būtu jāaktivizē darbs pie investīciju aizsardzības līguma projekta, kas ir nozīmīgs abu valstu uzņēmējiem. Tika atzīmēts arī Lietišķās padomes, kuras izveidošanā savulaik piedalījies arī Andris Bērziņš, pozitīvais darbs abu valstu uzņēmēju sadarbības veicināšanai. Sergejs Nariškins arī atzina, ka tirdzniecības apjomi starp Latviju un Krieviju ievērojami palielinās, bet vēl nebūt nav sasnieguši potenciāli augstāko līmeni.

Sarunas noslēgumā Valsts prezidents atgādināja, ka iepriekšējās prezidentūras laikā izteiktais uzaicinājums Krievijas prezidentam apmeklēt Latviju paliek spēkā.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress