Home » Jaunumi, Latvija » Kariņš: Latvijas ekonomikas attīstības pamats šobrīd ir eksports

Kariņš: Latvijas ekonomikas attīstības pamats šobrīd ir eksports

Šodien, 9.septembrī, Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš  (Vienotība, ETP), atklājot starptautisko uzņēmēju konferenci „Vadītāja  izaicinājums – eksportspējīgs uzņēmums”, festivāla „Via Ķekava 2011”  ietvaros, uzsvēra, ka, ja kāds mums šodien ir jāceļ uz pjedestāla, tad  tas ir eksportējošs uzņēmums.

„Eksportējošs uzņēmums ir pamats mūsu labklājībai – tas dod cilvēkiem  darba vietas, bet valstij nodokļu ieņēmumus,” uzrunājot klātesošos,  teica Kariņš. Viņš uzsvēra, ka svarīgākā lieta valsts mērogā šobrīd ir  stabilitāte – tā ļaus uzņēmējiem plānot savu attīstību, bet valstij  turpināt ceļu uz izaugsmi.

„Šobrīd mūsu ekonomika ir pārorientējusies no kredītos balstīta  iekšējā patēriņa uz eksporta tirgos nopelnītu naudu,” norādīja Kariņš,  „Valstij ir jāatvieglo vide uzņēmējiem, lai šī tendence turpinātos”.

Kā bijušais uzņēmējs, kurš pats savulaik izveidojis eksportējošu  uzņēmumu, Kariņš atklāja, ka galvenais ir aktīvi meklēt tirgu: „Tikai  aktīvi meklējot, radīsies arī iespējas.”

Šodien notiekošajā konferencē plānots skatīt tādus uzņēmējiem  nozīmīgus jautājumus kā – eksportējoša uzņēmuma izaicinājumi dažādos  tirgos, eksporta uzsākšana un juridiskie aspekti, kā arī kādas ir  brīvās biznesa nišas un kas jāzina par valsti, uzsākot eksportu. Tāpat  klātesošie tiks iepazīstināti ar izaugsmes un eksporta tendencēm,  dinamiku un prognozēm.

Krišjānis Kariņš strādā EP Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas  komitejā un Ekonomikas un monetāro lietu komitejā, kā arī īpašajā  Finanšu, ekonomikas un sociālās krīzes komitejā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress