Home » Jaunumi, Latvija » Ārlietu ministrs un Ungārijas vēstnieks vienojas par nepieciešamību stiprināt abu valstu ekonomisko sadarbību

Ārlietu ministrs un Ungārijas vēstnieks vienojas par nepieciešamību stiprināt abu valstu ekonomisko sadarbību

24.novembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Ungārijas vēstnieku Gāboru Dobokai (Gábor Dobokay). Sarunas laikā ministrs un vēstnieks uzsvēra aktīvo ārpolitisko dialogu un vienojās par nepieciešamību stiprināt abu valstu ekonomiskās attiecības, veicinot mazo un vidējo uzņēmumu sadarbību un tūrisma attīstību.

Vēstnieks arī informēja ministru par plāniem intensificēt sadarbību starp Latvijas un Ungārijas pilsētām, kā arī attīstīt projektus izglītības jomā gan augstskolu līmenī, gan vidusskolas jauniešu līmenī.

E.Rinkēvičs un G.Dobokai vienojās turpināt koordinēt valstu nostājas tādos kopīgo interešu jautājumos kā ES kohēzijas politika, Austrumu partnerība, ES paplašināšanās un drošības politika gan divpusējā, gan arī Baltijas un Višegradas valstu sadarbības formātā.

Informējot par Latvijas gatavošanos prezidentūrai Eiropas Savienībā 2015.gadā, ministrs pateicās vēstniekam par Ungārijas piedāvājumu dalīties pieredzē par ES prezidentūras organizēšanu.

Sarunā vēstnieks uzsvēra, ka 2011.gads ir nozīmīgs Latvijas un Ungārijas diplomātiskajās attiecībās, atzīmējot gan 90.gadadienu kopš Ungārija atzina Latvijas neatkarību, gan 20.gadadienu kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas. 23.novembrī Ungārijas Ārlietu ministrijā tika atklāta izstāde par godu Baltijas valstu un Ungārijas diplomātisko attiecību atjaunošanas gadadienai.

Gābors Dobokai ir Ungārijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā kopš 2011.gada 11.janvāra.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress