Home » Jaunumi » LTRK: Latvijā viesojas Kurdistānas pārstāvju delegācija

LTRK: Latvijā viesojas Kurdistānas pārstāvju delegācija

No š.g. 31.jūlija līdz 4.augustam notiek Kurdistānas Tirdzniecības un rūpniecības kameru federācijas vadības vizīte Latvijā. Vizītes laikā notiek tikšanās Ārlietu un Satiksmes ministrijās, kā arī ar LTRK vadību un uzņēmējiem.

Vizītes mērķis ir nostiprināt sadarbību starp Kurdistānu un Latviju uzņēmejdarbības jomā, pamatojoties uz 2013. gada pavasarī noslēgto sadarbības līgumu starp abām uzņēmēju kamerām, kā arī sagatavot augsni Latvijas valdības pārstāvju un uzņēmēju vizītei Kurdistānai 2013. gada beigās.

Kurdistānas pusi pamatā interesē produktu un materiālu imports no Latvijas, kā arī atsevišķu finanšu pakalpojumu attīstīšana Kurdistānā. Būtiska interese no delegācijas puses ir par tūrismu uz Latviju, tomēr, lai to attīstītu, nepieciešama gan Latvijas vīzu izsniegšanas paātrināšana un tiešo avioreisu atklāšana, gan konkrētu tūrisma operatoru ieiešana Kurdistānas tirgū.

Kopumā, ņemot vērā straujo Kurdistānas izaugsmi pēdējos gados, Latvijas uzņēmējiem var pavērties iespējas, kuras pēdējos gados ir samazinājušās Eiropas krīzes ietekmē. Tomēr šāda sadarbība var attīstīties pie nosacījuma, ja arī Latvijas valsts institūcijas redzēs attīstības iespējas Kurdistānā un Irākā, kā to jau dara liela daļa no Eiropas valstīm, kurām ir gan diplomātiskās, gan tirdzniecības pārstāvniecības šajā valstī.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress