Home » Eiropa, Jaunumi, Z-Amerika » Ukrainas nemieri kāpina naftas cenu

Ukrainas nemieri kāpina naftas cenu

degvielaBenzīna cenas pēdējo trīs nedēļu laikā kāpušas par aptuveni eirocentu litrā, un tikai atsevišķās degvielas uzpildes stacijās šobrīd dīzeļdegvielu var nopirkt nedaudz lētāk nekā pirms trim nedēļām.

Eksperti atklāj, ka naftas cenas pasaules tirgū šīs nedēļas sākumā piedzīvojušas kāpumu saistībā ar politiskajiem nemieriem Ukrainā un atsevišķās naftas ražotājvalstīs, kā arī ar auksto laika apstākļu atgriešanos daļā ASV. Jēlnaftas cena Londonas Brent tirdzniecības sesijas noslēgumā pirmdien bija palielinājusies par 0,79 dolāriem – līdz 110,64 dolāriem (80,55 eiro) par barelu. Savukārt ASV vieglās jēlnaftas West Texas Intermediate (WTI) cena aprīļa piegādēm pirmdien tirdzniecības noslēgumā pieaugusi līdz 102,82 dolāriem (74,85 eiro) par barelu. Pirms tam tā bija par 0,62 dolāriem barelā zemāka. Diemžēl prognozes nākotnei lietotājiem nav iepriecinošas. Eksperti paredz lielāku pieprasījumu pēc kurināmā, jo lielu daļu ASV šonedēļ varētu skart jauns aukstuma vilnis. Tas savukārt var izraisīt cenu kāpumu. Tāpat eksperti uztraucas par notikumu attīstību Lībijā, Venecuēlā, Dienvidsudānā un, protams, arī Ukrainā, kas varētu paaugstināt naftas cenu.

Tajā pašā laikā pašmāju degvielas tirgotājs Virši-A turpina nostiprināt savas tirgus pozīcijas, pat neskatoties uz to, ka iedzīvotāju un arī autobraucēju skaits Latvijā turpina samazināties. «Vēl joprojām ir jūtams gandrīz 200 000 lielais aizbraucēju skaits un tā ietekme uz Latvijas ekonomiku, jo īpaši reģionos,» Neatkarīgajai atklāj a/s Virši A valdes priekšsēdētājs Jānis Riekstiņš. Tāpēc viņam ir liels gandarījums par jauno degvielas uzpildes staciju (DUS), ko uzņēmums atvēris Ādažos. «Šogad aktīvi turpinām Virši A DUS tīkla paplašināšanu. Šobrīd aktīvāk virzāmies uz tīkla attīstību reģionālajos centros, jo ekonomiskā aktivitāte attālāko Latvijas reģionu vietās nepieaug,» sacīja J. Riekstiņš.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress