Home » Eiropa, Jaunumi, Pasākumi » Latvijas koka māju ražotāji piedalās tirdzniecības misijā Nīderlandē un Beļģijā

Latvijas koka māju ražotāji piedalās tirdzniecības misijā Nīderlandē un Beļģijā

koka_majas2. jūnijā Latvijas Koka māju un koka karkasu ražotāji no Latvijas tiksies ar uzņēmējiem Amsterdamā un Groningenā. LIAA organizē programmu ar mērķi iepazīstināt Ziemeļu Nīderlandes arhitektus, nekustamo īpašumu attīstītājus un būvniekus ar Latvijas koka būvniecības nozari un tās piedāvājumu, kā arī iegūt jaunus sadarbības partnerus. Misijas veiksmīgu norisi atbalsta Latvijas vēstniecība Nīderlandē. Misijā piedalās Latvijas Koka būvniecības klāsteris un 5 uzņēmumi – BYKO-LAT, Warss+, WWL Houses, Eco House International un VUDIS.

2. jūnijā Groningenā Konferenču centrā “Het Infrahuis” notiks informatīvs seminārs un kontaktbirža. Informatīvā semināra programmā Gatis Zamurs, Latvijas Koka būvniecības klāstera vadītājs, sniegs prezentāciju par Koka karkasu būvniecības priekšrocībām, veidojot energo-efektīvas būves. Savukārt Jacob Emmelkamp, Latvijas goda konsuls Nīderlandē, iepazīstinās Latvijas delegāciju ar uzņēmējdarbības vidi Ziemeļu Holandē. Pēc semināra notiks kontaktbirža un īsas divpusējas tikšanās.

3. jūnijā uzņēmēji piedalīsies informatīvajā seminārā un kontaktbiržā Briselē, vēstniecības telpās, ko organizē LIAA sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Beļģijā. Dalībniekus uzrunās vēstniece Lelde Līce-Līcīte, prezentācijas sniegs Beļģijas eksperti – Būvniecības asociācijas pārstāvis Mr. Joeri Aleksander van der Have  Hout Info Bois koka karkasa būvniecības klāstera direktors Mr. Hugues Frere. Savukārt Gatis Zamurs, Latvijas Koka būvniecības klāstera vadītājs, sniegs prezentāciju par Koka karkasu būvniecības priekšrocībām veidojot energo-efektīvas būves. Uz semināru aicināti Beļģu arhitekti, nekustamo īpašumu attīstītāji un būvnieki. Pēc semināra notiks kontaktbirža un īsas divpusējam tikšanās.

Tālāk uzņēmēji turpinās ceļu uz Franciju, lai piedalītos izstādē Nantē.

Ideja par uzņēmēju vizīti radās pēc Beļģijas ekspertu prezentācijas nozares seminārā Rīgā.  Uzņēmēju mērķis viesojoties Nīderlandē un Beļģijā, ir atrast sadarbības partnerus produktu virzīšanai un kopēju projektu realizācijai šajās valstīs.

Būvniecības industrija 2013. gadā Nīderlandē ir samazinājusies par 5%. Māju būvniecībā – par 4%. Samazinājums saistīts ar ekonomisko krīzi valstī. Tai pat laikā jaunu ēku projektētāji un būvnieki pievērš lielu uzmanību energo-efektīviem risinājumiem, kur Latvijas uzņēmēju piedāvājums ir konkurētspējīgs.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress