Home » Jaunumi, NVS » Astanā notikušas Kazahstānas un Latvijas politiskās konsultācijas

Astanā notikušas Kazahstānas un Latvijas politiskās konsultācijas

flag

27. un 28. oktobrī Astanā, Kazahstānā, gatavojoties Latvijas prezidentūrai ES Padomē, notika Latvijas un Kazahstānas politiskās konsultācijas. Konsultācijas vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks – politiskais direktors Eduards Stiprais un Kazahstānas Ārlietu ministra vietnieks Aleksejs Volkovs (Alexey Volkov). E. Stiprais tikās arī ar Investīciju un attīstības ministra pirmo vietnieku Ženisu Kasimbeku (Zhenis Kassymbek), kā arī Eiropas delegācijas vadītāju Aurēliju Bušezu (Aurélia Bouchez). Tikšanās laikā tika pārrunāti aktuālie Latvijas un Kazahstānas, un Kazahstānas – ES sadarbības jautājumi. E. Stiprais apsveica Kazahstānu ar Paplašinātā partnerības un sadarbības līguma sarunu noslēgumu, kam būs liela nozīme Eiropas Savienības Centrālāzijas Stratēģijas ieviešanā. informē Ārlietu ministrija.

Puses arī vienojās, ka pastāv liels potenciāls divpusējo ekonomisko attiecību attīstībai un padziļināšanai. Tikšanās laikā E. Stiprais uzsvēra: „Kazahstāna ir gan Eiropas Savienības, gan Latvijas lielākais sadarbības partneris Centrālāzijā. Latvijas un Kazahstānas sadarbībā īpašu perspektīvu redzam tādās jomās kā transports, farmācija, informācijas tehnoloģijas, atkritumu apsaimniekošana un pārstrāde, pārtikas pārstrāde un sadarbība augstākās izglītības jomā, finansēs un būvniecībā.”

Apspriežot reģionālās sadarbības jautājumus, ārlietu ministra vietnieks A. Volkovs uzsvēra, ka Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības un integrācijas pieredze var būt noderīga arī Centrālāzijas reģionam.

Centrālāzijas reģions Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā ir noteikts kā viena no ārpolitikas prioritātēm. Latvija 2015. gadā ES prezidentūras ietvaros plāno dažādus ar šo reģionu saistītus pasākumus.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress