Home » Eiropa, Jaunumi, Krievija » Kipras parlaments nobalso par sankciju atcelšanu pret Krieviju

Kipras parlaments nobalso par sankciju atcelšanu pret Krieviju

Kipras parlaments nobalsojis par nekavējošu sankciju pret Krieviju atcelšanu, aicinot valdību oficiāli nodot šo pieprasījumu Eiropas Komisijai (EK).

Lai gan neviens nesagaida, ka Eiropas Savienība (ES) un ASV varētu ņemt vēra Kipras lēmumu un atcelt nesen pagarinātas sankcijas pret Krieviju, Kipra ir pirmā valsts, kuras likumdevējs ir oficiāli balsojis par sankciju atcelšanu un uzsākusi cīņu pret ES un ASV apvērsumu pret Krieviju par tās lomu Ukrainas krīzē.

Rezolūcija, pa kuru nobalsoja vairākums, mudina Kipras valdību sadarboties ar Eiropas Padomi jautājumā par sankciju pret Krieviju atcelšanu, izmantojot diplomātisko dialogu, panākot miermīlīgu sadarbību starp Eiropu un Krieviju ekonomikas un politikas jomās.

Izpildvara tiek aicināta veikt pareizās darbības, lai izveidotu pamatu sankciju atcelšanai un novērstu tās sankcijas, kas skar Krievijas pilsoņus un valsti, kuri vēsturiski ir atbalstījuši Kipru un tās valdību.

“Nesenais lēmums pagarināt ekonomiskās sankcijas pret Krievijas Federāciju, kas konsekventi ir atbalstījusi mūsu cilvēkus kritiski vēsturiskās reizēs, neveicina attiecību attīstību starp Kipru un Krieviju,” uzsver balsojuma ierosinātāji.

Kā zināms, plašas ekonomiskās sankcijas Krievijas banku, naftas un aizsardzības sektoriem tika noteiktas pēc tam, kad 2014.gada jūlijā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolē esošās Austrumukrainas daļas tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna.

Nesen sankcijas tika pagarinātas līdz 2017. gada beigām. Atbildot uz to, Krievijas valdība pagarinājusi Rietumvalstu pārtikas embargo uz tādu pašu termiņu, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

Foto: Kyriakos/ https://www.flickr.com/photos/10472370@N00/ https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/
Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress