Home » Jaunumi, Latvija » Kokrūpnieku federācija: Tirgus ir absolūtos amerikāņu kalniņos, bet Latvijā šķeldas pietiek

Kokrūpnieku federācija: Tirgus ir absolūtos amerikāņu kalniņos, bet Latvijā šķeldas pietiek

Tirgus ir absolūtos amerikāņu kalniņos, šorīt LTV raidījumā “Rīta panorāma” sacīja Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristapu Klauss.

“Mēs esam absolūtos amerikāņu kalniņos. Katram koksnes produktam, katrai apakšnozarei ir savs stāsts, bet kopumā tie amerikāņu kalniņi jau šķebina. Nav tā labākā situācija,” atzina Klauss.

Pēc viņa teiktā, gatavajiem koksnes produktiem – dēļiem, plātnēm – šobrīd ir straujš cenu kritums, taču koksnes kurināmajam kopš pagājušā gada cena kāpusi trīs reizes.

“Krievijas agresija Ukrainā ir būtisks iemests, bet tas nav vienīgais. Enerģijas krīze un cenu kāpums aizsākās pagājušā gada rudenī. Tas ir saistīts ar karu, bet ne tikai,” sacīja Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors.

Savukārt runājot par šķeldu, viņš norādīja: “Tas cenu kāpums ir noticis, bet daudz mazāks nekā citiem energonesējiem. Pagājušajā gadā tā maksāja kādus 13-14 eiro par megavatstundu, šobrīd jārēķinās ar kādiem 44-46 eiro par megavatstundu.”

Vienlaikus Klauss uzsvēra: “Aicinātu drusku nomierināt prātus šķeldas un granulu stāstā. Zināmā mērā tiek radīts tāds fiziskā deficīta mākslīgs stāsts. Un, ja visi tam notic, tad jūs paši zināt, kas notiek, cenas strauji aug. Šobrīd granulas var nopirkt, arī šķelda fiziski būs nopērkama.”

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress