Home » Jaunumi, Latvija » 10. oktobrī plānota pāreja uz jaunu sistēmu eksporta deklarāciju noformēšanai

10. oktobrī plānota pāreja uz jaunu sistēmu eksporta deklarāciju noformēšanai

2023. gada 10. oktobrī plānots ieviest jaunu sistēmu eksporta deklarāciju noformēšanai – Automatizēto eksporta sistēmu, kas aizstās pašlaik izmantoto Eksporta kontroles sistēmu. Lai nodrošinātu sistēmu nomaiņu, šī gada 10. oktobrī no plkst. 00:01 līdz plkst. 10:00 plānots sistēmu darbības pārtraukums, kura laikā nebūs iespējams noformēt eksporta deklarācijas. Aicinām uzņēmējus laikus plānot eksporta deklarāciju noformēšanu.

Saistībā ar jaunās Automatizētās eksporta sistēmas ieviešanu š.g. 10.oktobrī no plkst. 00:01 Elektroniskās muitas datu apstrādes sistēmas (EMDAS) Eksporta kontroles sistēma vairs nebūs pieejama komersantiem jaunu standarta un vienkāršoto deklarāciju iesniegšanai.

Eksporta standarta deklarācijas (EXA, EUA, COA), kuru formēšana uzsākta Eksporta kontroles sistēmā, tiks noslēgtas Eksporta kontroles sistēmā. Tas attiecas arī uz eksporta vienkāršotajām un apkopojošajām deklarācijām (EXB, EXC, EXX, EXY).

Eksporta kontroles sistēmā noslēgto deklarāciju grozīšana pēc deklarācijas noslēgšanas un deklarāciju anulēšana (atzīšana par nederīgu) tiks veikta Eksporta kontroles sistēmas sadaļā “Pēcmuitošana”.

Otrdien, 10. oktobrī, plkst. 10:00 sāks darboties jaunā Automatizētā eksporta sistēma (AES). Lai noformētu eksporta deklarāciju jaunajā sistēmā, tāpat kā līdz šim būs jāautorizējas VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā un, atverot EMDAS, jāizvēlas atbilstošā sistēma.

Lūdzam uzņēmējus laikus plānot eksporta deklarāciju noformēšanu, ņemot vērā plānoto sistēmu nepieejamību to nomaiņas laikā. Atvainojamies par neērtībām un jau iepriekš pateicamies par izpratni!

Norādītajā pārejas posmā – 10. oktobrī no plkst. 00:01 līdz plkst. 10:00 – neatliekamas nepieciešamības gadījumā eksporta procedūru noformēšana iespējama atkāpšanās režīmā, t.i., papīra formātā. Tā kā deklarāciju noformēšana atkāpšanās režīmā prasa ilgāku laiku, aicinām uzņēmējus rast iespēju savu darbu plānot tā, lai eksporta muitas formalitātes minētajā laika posmā nebūtu jākārto.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress